Zekić je mogao biti zadovoljan igrom Bijelo-plavih, posebno u drugom poluvremenu.

Treneri su bili nepodijeljenog mišljenja po svršetku slavonskog derbija. Složili su se u općoj ocjeni da je pobijedila bolja momčad. Zoran Zekić je pred novinare stigao nasmijan, svjestan toga da je Osijek osvojio važne bodove na uvijek teškom gostovanju, kod najbližeg susjeda.

Prije svega bih čestitao svojim igračima na dobroj igri i velikom angažmanu, na zajedništvu koje su iskazali na terenu. Tijekom reprezentativne stanke smo radili na onim stvarima koje su nam smetale, vidjela se želja da budemo pravi, da se nametnemo tako da zaista mogu biti zadovoljan. Još nam je malo nedostajalo sigurnosti u igri prema naprijed, malo više samopouzdanja, ali je to u cjelini izgledalo sasvim dobro. Uz nešto više mirnoće u samoj završnici, mogli smo i uvjerljivije pobijediti. Malo su nam krilni vezni igrači u prvom poluvremenu stajali preširoko tako da su otvarali bokove, ali smo se u nastavku bolje posložili i stvorili dosta šansi. Vidljivo je da smo spremnija momčad u odnosu na Cibaliju što je posebno došlo do izražaja u drugih 45 minuta.

Zekić ponosan na svoje igrače

Potom je Zekić, u svom prepoznatljivom stilu, dodao i poneku šaljivu rečenicu, općenito govoreći o igrama svoje momčadi:

Ako ove sezone izađemo u Europu, jadna nam majka nagodinu! Naime, ako tada ne budemo prvi nakon 20 kola s barem 12 bodova prednosti, svi smo naj...... Što se mene tiče, sve je ok i idemo ka nekakvom svom cilju. Druga stvar, rijetko hvalim svoje igrače, ali mogu reći da sam ponosan na njih! Pritom mislim na njihovo ponašanje i angažman na treninzima, pri čemu sam potpuno zadovoljan. Bit će i lošijih igara i slabijih rezultata, ali oni maksimalno pošteno odrađuju svoje obveze. I njihovo poštivanje dresa kojega nose, Kluba u kojem igraju, to posebno želim naglasiti.

Sesar žali zbog pogrešaka

Privremeni trener Cibalije Siniša Sesar nije, dakako, mogao iskazati bilo kakvo zadovoljstvo pri još jednom porazu vinkovačke momčadi...

Evidentno je da smo u prvom dijelu imali određeni ritam i neke svoje prigode baš kao i Osijek tako da je u tom razdoblju to bila „egal“ utakmica. Drugo poluvrijeme smo možda malo pali sa snagom, oni su nas pritisli, ali opet kažem, da su moji igrači bolje reagirali prilikom prvog primljenog pogotka, da su kod izvođenja slobodnog udarca stali ispred lopte, pitanje je kako bi susret završio. Bez obzira na taj njihov pritisak i bolji ulazak u drugo poluvrijeme. O drugom golu je suvišno i pričati, velika je to bila pogreška našeg vratara koji je mogao jednostavno uhvatiti loptu rukama, a na kraju ste vidjeli kako je to završilo. Probali smo promijeniti ritam nekim izmjenama, ali se to ipak nije dogodilo. Vitaić, Tomašević i Šimunac su nam značajno nedostajali, s njima bismo bili puno opasniji, to je sasvim sigurno.