U selekciji Slavonije upravo je igrač Osijeka jedini pogađao suparničke mreže.

U Sesvetama je održan Jesenski selektivni turnir nogometnih središta HNS-a u kategoriji U-14, odnosno za dječake rođene 2003. godine. Selekcija Slavonije odigrala je četiri utakmice i pritom pobjedila NS Sjever 1:0, a poražena je od NS Zagreb 0:4, NS Split 0:1 i NS Rijeka 2:4.

Slavonci su na kraju zauzeli četvrto mjesto, iza vršnjaka iz Zagreba, Rijeke i Splita, a nama je posebno zanimljiva činjenica da je sva tri pogotka za našu regionalnu selekciju postigao igrač Osijeka Tin Polić. Smatramo da je i to, između ostaloga, potvrda kako je Škola nogometa Bijelo-plavih nositelj kvalitete na ovim prostorima, pa bi u takvim prilikama, poput ove revije u Sesvetama, trebala biti i zastupljenija s većim brojem svojih izdanaka. Uostalom, to je Polić na najbolji način dokazao svojim golgeterskim učinkom.

Osijek prednjači, ali i inicira suradnju

Na ovu se temu očitovao i voditelj Škole nogometa NK Osijek, Miroslav Žitnjak. Spomenuo je činjenice koje je nemoguće zaobići kada govorimo o uspješnosti i rejtingu našeg klupskog branda:

- Naši se mladi nogometaši natječu u čak 11 kategorija, a tu su nam i Pretpočetnici koji još nemaju službene nastupe. Po radu i igračima definitivno prednjačimo u odnosu na konkurenciju na ovim prostorima. Što se, pak, tiče selektiranja, ima tu još dosta mogućnosti za dodatni iskorak, primjerice trebali bi nam i regionalni kampovi za bolji i konkretniji „filter“, uz nužnu edukaciju trenera, posebice onih iz takozvanih ruralnih sredina. Mi smo kao Klubu u posljednjih 15-ak godina pokušavali inicirati dosta toga jer smo uvijek bili otvoreni prema svim klubovima s ovoga područja. Odaziv, doduše, nije bio prema našem očekivanju, a razloga je dosta, prvenstveno materijalne prirode. Što se tiče naših referenci, brojke uvijek sve govore. Dovoljno je pogledati koliko je naših igrača, koji su kod nas ponikli i bili u našim mlađim kategorijama, danas u europskim i hrvatskim klubovima. To je, uostalom, prepoznato i na puno široj razini od ove naše domaće, istaknuo je Žitnjak.