U slučaju pobjede, treće u nizu, Osječani bi se bodovno izjednačili s Dinamom.

S vremenskim odmakom od dva i pol mjeseca i dalje jako dobro pamtimo pobjedu Osijeka nad Dinamom u Maksimiru. Kneževićev gol kojega je postigao već u drugoj minuti, Osječanima je otvorio put do petog uzastopnog trijumfa u gostima, a sada je došlo vrijeme i za ogled istih protivnika u Gradskom vrtu.

Što se same atmosfere tiče, moglo bi se reći da je ona bolja i pozitivnija u redovima Bijelo-plavih koji su spojili dvije uzastopne pobjede dok je Dinamo ostvario "mršavi" remi s Istrom u Zagrebu, a ni protiv Lyona nije uspio niti postići prvi pogodak, ni osvojiti premijerni ovosezonski bod u europskoj eliti.

Doduše, prvak je trenutno ispred Bijelo-plavih na tablici, no bodovna je razlika takva da bi ove dvije momčadi, nakon predstojećeg derbija, mogle biti i izjednačene po tom pitanju. Da bi se to dogodilo, Osijek bi trebao zabilježiti pun pogodak, što je velika želja svih u našem prvoligašu, dakako i osječkih navijača.

Dinamo i dalje najskuplji

Mnogi su u zadnje vrijeme skloni prosudbama i zaključcima da je Dinamo dosta slabiji u odnosu na protekle godine, što ima i podlogu u dosadašnjim rezultatima koji doista nisu uvjerljivi. A opet, Zagrepčani i dalji imaju najskuplji igrački kadar, s brojnim internacionalcima, uz neke hrvatske reprezentativce, pa ih se naprosto mora respektirati.

Isto tako, sigurno i u Maksimiru uvažavaju sve ono što je Zekić napravio sa svojim izabranicima, kao i značajne pomake u svakom segmentu funkcioniranja NK Osijek.  

Što se same utakmice tiče, poznato je da se protiv Dinama ne smiju napraviti veće pogreške na terenu, da pristup mora biti fanatično borben tijekom svih 90 minuta, a potrebno je i barem poneko individualno nadahnuće da bi se ponovilo slavlje iz rujna ove godine. Važnu ulogu pritom mogu imati i navijači čija podrška s tribina zna ponijeti igrače i dodatno ih osokoliti u želji i odlučnosti da dođu do pobjede.

Bitka na sredini terena

Kada već nema Ejupi zbog tri žuta kartona, jasno je kako će se Perošević naći u njegovoj ulozi, a upravo je on jedan od onih igrača koji je u stanju i jednim potezom odlučiti susret. Ima još takvih, dakako, među onima koji će u nedjelju zaigrati, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će se kome uspjeti nametnuti.

Bitka će se voditi na sredini, gdje su Osječani odlično odgovorili postavljenim zahtjevima u Maksimiru. Lukić, Vojnović, Lopa i Knežević imat će itekako važnu ulogu uz dvojicu bočnih igrača Matasa i Barišića. Svi će oni morati odraditi odličan posao u defanzivi, a nadamo se još i bolji pred vratima protivnika, da bi Osijek još jednom slavio sa svojom Kohortom.