Osijek je izgledao sasvim solidno u prvom dijelu, ali je nes(p)retno primljeni pogodak na samom kraju poljuljao domaćina.

Nakon izgubljenog derbija od Dinama u Gradskom vrtu, Zoran Zekić je pred novinare stigao razmišljajući prvenstveno o prvih 45 minuta utakmice u kojima je Osijek izgledao sasvim dobro. No, nes(p)retno primljeni pogodak bitno je utjecao na daljnji tijek susreta...

Ne mogu se oteti dojmu da smo prvo poluvrijeme bili prilično dobri, možda ponekad malo i preotvorenog garda, ali takva je bila utakmica. Bila nam je želja da budemo što opasniji, dobro smo ih u tom razdoblju utakmice razvlačili po bokovima, bilo je i puno ubačaja s krilnih pozicija, nažalost, pogrešnih tako da Sigali i Benković nisu imali nekih problema s tim centaršutevima. No, igrali smo vrlo aktivno, i onda nam se dogodi ono što nam se dogodilo na istjeku poluvremena, u nadoknadi vremena, u najgorem trenutku. Ne znamkoliko da nam momčad bude psihološki jaka, takve stvari igrače psihološki uzdrmaju, rekao je Zekić.

Iz Osijekove prigode – do Dinamovog gola

Osječani su i za vrijeme odmora vjerovali da ništa nije izgubljeno, da u nastavku mogu barem do izjednačenja. No, to se ipak nije dogodilo...

Dogovorili smo se u svlačionici da ne idemo ni u kakvo „divljanje“ po terenu tražeći izjednačenje, nego da probamo biti kompaktni, da će doći poneka šansa iz koje bismo mogli zabiti gol. I ona nam se odmah ukaže u toj 48. minuti kada je Matas bio u situaciji za idealan centaršut, ali je loše ubacio dok smo bili u završnici s petoricom igrača. Veznjaci su nam pritom ispali iz igre i Dinamo nam iz kontre, na našu prigodu, dođe do gola i praktički riješi utakmicu. Kasnije se bilo jako teško vratiti. I baš kada smo promijenili sustav u 3-5-2, Boban nam je dobio crveni karton, pa je bilo nemoguće očekivati da u tim okolnostima nešto više napravimo. Dinamu čestitam na pobjedi, a nama ostaje što prije se regenerirati jer već u srijedu očekuje kup-utakmica protiv Slaven Belupa.

Nema očajavanja nakon poraza

Ukratko analizirajući igru svoje momčadi, Zekić je u nekoliko navrata ponovio da s dosta toga može biti barem djelomično zadovoljan, međutim, poraz se ipak nije mogao izbjeći:

Puno smo lijepih akcija imali, dobro smo i pritiskali do 16 metara, razigravali i po bokovima, ali nismo uspjeli doći do pogotka. Može se čovjek u nogometu pripremati na sve moguće situacije, međutim, ne možeš se pripremiti na to što nas je zadesilo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Jednostavno, ušao sam potom u svlačionicu, nemam što prigovoriti svojim igračima, a mi gubimo 1:0. Oba primljena gola su, zapravo, glupa i teško je vratiti se kada na taj način kapituliraš. Oni su sigurno dobra momčad s odličnim pojedincima i mogu kazniti svaku pogrešku. Koliko god je to nekome teško čuti, pa i meni priznati kao treneru, nismo mi još na toj razini, ali smo napravili veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu i čeka naslijepa budućnost. Neću očajavati zbog ovoga poraza, a nemam ni vremena. U srijedu je zaista važan susret za nas i trebamo sada razišljati o tome kako ga dobiti.

Petev zadovoljan igrom i pobjedom

Trener Dinama Ivajlo Petev bio je zadovoljan vrijednom prvenstvenom pobjedom, kao i načinom na koji su Modri došli do bodova:

- Mislim da je ovo bio pravi derbi, a pobjeda je jako važna za Dinamo. Bili smo dominantni cijelu utakmicu, ali u prvom smo dijelu bili spori u dodavanjima. Popravili smo to kasnije, zabili smo dva gola i imali još neke prilike. Osvojili smo bitna tri boda protiv jakog protivnika, ali nije bilo lako. Slažem se da je igra obostrano bila dobra, ali mislim da mi možemo biti i bolji. Osijek mi se sviđa kao momčad, ali mi smo dobro reagirali u svakoj situaciji i nismo im dopustili da stvore puno šansi. Nažalost, u svakoj utakmici gubimo neke igrače. Nadam se da neće biti većih problema s ozlijeđenim Kneževićem i da nije ništa ozbiljno, ali vidjet ćemo sutra, zaključio je Petev.