Osječani u srijedu dočekuju Slaven Belupo kojeg su oba puta svladali ove sezone.

U našem su prvoligašu susret četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Slaven Belupa ove srijede u Gradskom vrtu (16,30 sati) proglasili jednim od najvažnijih u jesenskom dijelu sezone.

Jasno je da Osječani vide svoju prigodu probiti se u samu završnicu najmasovnijeg natjecanja, a kako im je protivnik slabije rangirana momčad u odnosu na Bijelo-plave koji imaju i prednost domaćeg terena, ipak bi se moglo reći da Osijek preuzima i ulogu favorita. Osim toga, Zekićevi su izabranici ove sezone već u dva navrata bili bolji od „Farmaceuta“, pa je i to činjenica koja im ide u prilog uoči predstojećeg dvoboja.

Unatoč svemu tome, nitko u osječkim redovima ne misli da će Koprivničani biti lak zalogaj. Naprotiv, svi respektiraju suparnika koji je nedavno gostovao na našem stadionu u prvenstvenom ogledu, pa smo se uvjerili koliko je bio neugodan. Tada su Osječani slavili s 1:0 pogotkom Peroševića iz kaznenog udarca, dok je u Koprivnici ljetos bilo 3:2, a junak je bio dvostruki strijelac i bivši igrač Slaven Belupa, Muzafer Ejupi.

Uzvratiti Koprivničanima za prošlu sezonu

Kada je riječ o putu obje momčadi do četvrt-završnice Kupa u ovoj natjecateljskoj godini, Osijek je ipak bio nešto uvjerljiviji. Barišić i suigrači prvo su u šesnaestini finala svladali trećeligaša Vukovara '91 u gostima sa 4:1, dok je Kopićeva momčad tek boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala Varaždin nakon što je prethodno bilo neriješeno 2:2.

U osmini finala Bijelo-plavi su dobili Šibenika na Šubićevcu s 2:1 nakon prednosti od dva gola razlike, dok su Koprivničani igrali u Novigradu s tamošnjim drugoligašem kojega su pobijedili s 1:0. Osječanima se sada pruža prilika i za uzvrat Podravcima za eliminaciju iz Kupa u prošloj sezoni kada je na Gradskom stadionu u Koprivnici bilo 1:1, pa su odlučivali penali u kojima je domaćin bio koncentriraniji i precizniji.

Imajući u vidu da se igra samo jedna utakmica, što znači da nema popravnog ispita, ulog je podjednako velik i za jedne i za druge, budući da plasman u polufinale na proljeće donosi i priliku za proboj u samu završnicu, u borbu za trofej.

I još nešto. Osječkom sastavu ovo će biti posljednji domaći nastup u polusezoni i svakako će se od svojih vjernih navijača nastojati oprostiti pobjedom i dobrom igrom, prije tri uzastopna gostovanja u borbi za prvenstvene bodove (Split, Pula i Zaprešić).