Osječkom HNK-u pripale tri prestižne nagrade Hrvatskog glumišta, a čestitka im stiže i iz Gradskog vrta!

Kultura i sport često idu zajedno, rekli bismo, ruku pod ruku. Tako je i u našemu gradu gdje ljudi iz Kazališta dolaze na utakmice našeg nogometnog prvoligaša, a mi im uzvraćamo dolaskom na njihove predstave. I stoga smo, kao i oni, ponosni na tri iznimno vrijedna priznanja koja su osvojili na tradicionalnoj dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta u Zagrebu.

Čestitamo Radoslavi Mrkšić koja je nagrađena za najbolju sporednu žensku ulogu (Anfise u predstavi „Trisestre“ A.P. Čehova) i svima koji su zaslužni što je mjuzikl „Moje pjesme, moji snovi“  Richarda Rodgersa u režiji Nine Kleflin proglašen najboljim umjetničkim ostvarenjem u kategoriji opereta i mjuzikla.

Djeci posebne čestitke

Posebne čestitke upućujemo djeci, a njih je ukupno 14-ero, koja su primila priznanje za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika u prethodno spomenutoj predstavi. Time se osječko Hrvatsko narodno kazalište još jednom potvrdilo kao ponajbolje u državi!

Nakon „Unterstadta“ i „260 dana“, evo nam ponovno prestižnih nagrada Hrvatskog glumišta. Imali smo čak deset nominacija uoči proglašenja najboljih, a kući smo se vratili s tri zaista velika priznanja. Ima u Hrvatskoj većih kazališnih kuća s puno izdašnijim proračunom od našega, a sve smo ih zasjenili, pa samo mogu od srca čestitati svima koji nas ovako reprezentativno predstavljaju u svakoj prigodi, riječi su intendanta HNK u Osijeku, Božidara Šnajdera.

Inače, prvi čovjek osječkog Kazališta stalni je gost i na utakmicama Nogometnog kluba Osijek. U loži smo ga vidjeli i prošle nedjelje protiv Dinama u Gradskom vrtu...

To se naprosto podrazumijeva! Volim Osijek u pravom smislu te riječi, navijam za naš klub, veselim se njegovom uzdizanju u svakom pogledu. NK Osijek čvrsto grabi prema Europi, a tamo mu je svakako i mjesto. Riječ je o brandu grada u kojem živimo, kao što je to i naše kazalište. To nam je svakako zajedničko.

Dvije institucije grada Osijeka

Šnajder očekuje kako će Bijelo-plavi polusezonu završiti na način kako su je i započeli, a to znači pobjednički:

Klub je narastao na svim razinama, momčad je kvalitetna i očekuje nas sigurno još puno lijepih trenutaka. Meni je posebno drago kada naši sugrađani komentiraju na ulicama, u kafićima, na svojim druženjima, da se nešto vrlo pozitivno događa i u Gradskom vrtu i u HNK-u jer su to institucije ovoga grada koje svi trebamo podržati.