Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu s početkom u 16,30 sati igraju protiv NK Slaven Belupo. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

Live stream utakmice Osijeka i Slaven Belupa možete pratiti ovdje.

 

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 1:0

90' +2 utakmica je završila apsolutno zasluženom pobjedom Osječana koji su dominirali, posebice u drugom poluvremenu, a odlučio je Peroševićev gol u 81. minuti. Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!

90' + 1 gosti su posljednjim minuta izveli svoj prvi korner na utakmici...

90' igrat će se još dvije minuta sudačke nadoknade.

88' gosti su tek sada (!!!) prvi puta od početka susreta došli s loptom u kazneni prostor, Katić je htio isprovocirati jedanaesterac, sudac Jović samo je odmahnuo da se igra dalje.

87' javnu opomenu dobio je Arsenić.

84' sada zadnji puta mijenja i Kopić. Povukao je iz igre Štigleca, ušao je Radić.

82' posljednja izmjena u osječkom sastavu. Na terenu više nema Škorića, a posljednjih desetak minuta odigrat će Vojnović.

81' Osijek je napokon poveo! Lesjak je točno proigrao Barišića na lijevoj strani, uslijedio je precizan  ubačaj, na koji gostujuća obrana nije dobro reagirala, tako da je lopta došla do slobodnog Peroševića koji je sa 11 metara neobranjivo pogodio mrežu!

81' 1:0 - PEROŠEVIĆ

78' Barišić ubacuje s lijevog boka, puca glavom Ejupi, ali to ne ide prema Blaževićevim vratima.

76' Kohorta s istočne tribine cijelo vrijeme pjesmom bodri svoju momčad...

71' Bijelo-plavi imaju potpunu dominaciju, puno više se igra na polovici gostiju, no domaći nogometaši ne pronalaze rješenje da bi nadmudrili suparničku obranu.

66' opet je Grgić zaprijetio, ovaj puta glavom nakon ubačaja Barišića iz kornera. Lopta je završila u naručju vratara Blaževića.

64' dvostruka izmjena u osječkim redovima. Nema više na terenu Pušića i Lulića, ušli su Mioč i Perošević.

63' Grgić je sada imao dobru prigodu, pucao je s nekih 12-13 metara, a lopta je prošla pokraj desne vratnice.

55' i dalje gledamo pokušaje Osječana da probiju zgnusnutu obranu Koprivničana, međutim, nije to ni lako, ni jednostavno jer je SB dobro organizirana momčad koja se uspješno brani.

48' žuti karton dobio je Heber.

46' drugi dio susreta započeo je izmjenom u sastavu Slaven Belupa. U svlačionici je ostao Savić, a u igri je Aliti. Na tribinama je 1.105 gledatelja.

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem nije bilo nekih posebnih uzbuđenja, igralo se dosta "tvrdo", uz puno trke i nadmoć domaćina, ali bez konkretnijeg učinka. 

40' javna opomena za Katića.

39' za sada nema pravih prigoda u Gradskom vrtu, Osječani imaju veći posjed lopte, no još uvijek ne i izgledne situacije za postizanje pogotka, baš kao ni gosti na suprotnoj strani terena.

32' požutio je Ivanovski.

28' izmjena u koprivničkim redovima. Na klupu ide očito ozlijeđeni Christensen, ušao je Gregurina.

26' Lulićev pokušaj iz "slobodnjaka", niije bilo problema za Blaževića.

22' sada je javnu opomenu dobio Škorić.

20' Grgić je bio u napadu, mogao je i pucati s ruba kaznenog prostora, ali se odlučio uposliti Škorića čiji je udarac bio neprecizan i završio je daleko od okvira vratiju.

18' Grgić je dobio žuti karton.

12' Matas je dobro prošao desnom stranom, ušao u kazneni prostor, ali su njegovu visoku ubačenu loptu gostujući nogometaši uspjeli izbaciti izvan šesnaesterca. U nastavku osječkog napada dobro je pucao Škorić, gađao lijevi kut, a vratar Blažević loptu odbio u korner.

5' prilično je hladno danas u Osijeku, pa se na tribina okupio najmanji broj gledatelja od početka ove sezone, uvažavajući i činjenicu da je dosta i onih ljubitelja nogometa koji su zbog posla morali propustiti ovaj dvoboj.

1' prije početka utakmice bila je minuta šutnja za poginule u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji među kojima je i gotovo kompletna momčad brazilskog nogometnog prvoligaša Chapocoensea.

Glavni sudac je F. Jović (Zagreb), a pomažu mu I. Modrić (Zagreb) i V. Đurak (Sisak).

Evo i sastava Slaven Belupo: Blažević, Purić, Musa, Katić, Štiglec, Bouadla, Burić,  Christensen, Savić, Ivanovski i Heber.

Za Bijelo-plave igraju: Malenica, Matas, Arsenić,  Barać, Barišić, Lesjak, Pušić, Lulić, Grgić, Škorić i Ejupi.

Osječani danas igraju jednu od zasigurno važnijih utakmica ove polusezone, a trener Zoran Zekić prilično je "promiješao" sastav nakon izgubljene utakmice protiv Dinama u borbi za bodove. Knežević, Lopa i Mikulić su ozlijeđeni, Boban ima crveni karton, dok su na klupi ovaj puta ostali Vojnović, Perošević i Lukić.

Pozdrav iz Gradskog vrta!