Navijače je i ovom prigodom puno toga zanimalo, a šef stručnog stožera strpljivo im je odgovarao...

Pokrenuli smo proteklih dana i rubriku „Vi pitate – trener odgovara“ koja je već na startu izazvala dosta pozornosti navijača i simpatizera Osijeka.

Bilo je puno pitanja, a šef stručnog stožera Bijelo-plavih Zoran Zekić strpljivo je na njih odgovarao i poručio kako će to činiti i ubuduće. Primjerice, Dario Radaković je postavio pitanje na temu izbora kapetana: zašto je to Barišić, a ne, recimo, Vojnović kojega je spomenuo kao lidera momčadi. Denisa Štimca je zanimalo zašto, po njegovom mišljenju, Boban igra na krivoj poziciji, a ne uz Ejupija u vršku napada, a u vrlo sličnom kontekstu bilo je i pitanje Tomislava Premužića.

Vratar(i), povjerenje mladima...

Robert Brkić je Zekića pitao zašto forsira Mikulića na vratima unatoč pogreškama koje su mu se dogodile na nekim utakmicama, dok Matiju Maula zanima zbog čega Malenica ne dobiva više prilika ove sezone... Dražen Mick je iskazao zanimanje što trener Osijeka misli o povećanju broja stranaca u HNL-u, a Igor Haršanji je pitao zašto su Petrovikj i Mioč u zadnje vrijeme, kako je napisao, pali u drugi plan...

Pitanje Ivana Kneževića odnosilo se na skromniju minutaža Grgića i Lulića, a Zvone Cone se zanimao za budući Špoljarićev status, podsjećajući kako je naš mladi prvotimac prvi strijelac Treće lige Istok. Zašto u prvoj momčadi Bijelo-plavih nema više igrača iz naše Škole nogometa pitao je Mitrović Gabriel Moreno, dok je Ivicu Baloga zanimalo protiv koga je Zekić bio najzadovoljniji igrom u prvom dijelu sezone. Đuro Zlikovski je znatiželjan i pita slavi li osječki kormilar, negdje u gradu, pobjede sa svojim igračima?

O autoritetu i pojačanjima za proljeće

Đuru Lukovskog zanima da li ZZ poslije nekih pobjeda okupi igrače negdje na tamburicama, dok je Andrej Požganin pitao je li trener zadovoljan polusezonom i je li mu momčad ispunila očekivanja. Neven Šoštarek nije propustio priupitati Zekića je li više prijateljski nastrojen prema igračima u cjelini ili je ipak više autoritativan tip na klupi. Zanimljivo je našem kormilaru bilo pitanje Denija Kučljaka kojega je zanimalo kojeg bi igrača Zekić doveo u Osijek da, kojim slučajem, može birati među najboljima na svijetu... 

Antonija Grgića zanima kada će se graditi novi stadion, dok je Vinko Lukić pitao tko će pobijediti u španjolskom El Clasicu između Barcelone i Reala. Pitanje Stefana Ivkovića odnosilo se na to na kojim bi pozicijama naš trener pojačao svoju momčad za nastavak sezone.

Vrlo kompleksno pitanje imao je Nikola Beljan tražeći od Osijekova trenera da mu nabroji najbolje Osijekove igrače od 1991. do 2000. godine. Dakako, sve odgovore Zorana Zekića možete poslušati na našem YouTube kanalu.