Trener Bijelo-plavih je istaknuo kako je ovo bila ponajbolja utakmica njegove momčadi tijekom ove polusezone.

Potpuno je zadovoljan Zoran Zekić došao na konferenciju za novinare nakon odličnog nastupa Bijelo-plavih i sigurne pobjede u Puli. Treneru Osječana bilo je iznimno drago što je njegova momčad demonstrirala lepršavu, napadačku i prije svega učinkovitu igru koja je materijalizirana s tri pogotka i osvojenim bodovima. Domaćin je bio nemoćan iako je sretno došao do vodstva autogolom Ejupija nakon prekida, međutim, sve je i prije i poslije toga bilo apsolutno u znaku gostujućeg sastava.

Igrači su mi bili malo deprimirani u svlačionici za vrijeme poluvremena, a ja sam imao samo nekoliko riječi koje sam im želio uputiti. Rekao sam im da je to bilo jedno od najboljih poluvremena koje smo odigrali ove godine, da nemaju razloga biti razočarani, već trebaju podignuti glave i vjerovati da će u nastavku biti bolje i uspješnije, da ćemo uspjeti preokrenuti rezultat. To se na kraju i ostvarilo. Pobjeda je sasvim zaslužena, a mogu samo ponoviti da nam je ovo ponajbolja utakmica sezone, u svakom pogledu. Vrlo sam zadovoljan igrom, ne smatram da je Istra bila toliko loša koliko smo mi bili dobri i raspoloženi za igru. I ranije se nerijetko provlačila priča da smo pobjeđivali Slaven Belupo, Lokomotivu i da ne nabrajam dalje jer su oni bili loši, a ja bih rekao da to baš i nije tako, da tu ima i naših zasluga, naravno, izjavio je Zekić.

Dominantni i agresivni od prve minute

Pohvalio je osječki strateg sve svoje igrače jer je Osijek ovom prigodom, baš kao i u prošlom kolu, kada je gostovao u Splitu, imao stalnu nadmoć i pritisak na protivnička vrata, ovaj puta uz puno bolji ishod na kraju susreta. Zekić je dodao:

Mislim da su naša tri središnja vezna igrača, u prvom redu, odigrala jako dobru utakmicu. Nisu se uvlačili na našu polovicu, nego su stalno bili agresivni prema naprijed, blizu protivničkim igračima kada je domaćin imao loptu, a potpomognuti krilima Lopom i Peroševićem te Ejupijem koji je također odradio dobar dio posla, baš smo bili opasni, gotovo u svakoj akciji. Čestitam svojim dečkima jer su u završnici sezone, kada mnogi padaju, iznašli dovoljno snage i vjere u sebe da prezentiraju ovakav nogomet i još jednom nas razvesele.

Ostvarili su Osječani i sedmu pobjedu u gostima u ovoj polu sezoni, potvrdivši priču o klupskom rekordu u tom pogledu. Ostaje do zimskog odmora još samo ogled s Interom...

Daj Bože da tako nastavimo i dalje. Normalno da mi je želja da budemo konkretniji i kod kuće, pred svojom publikom. Stalno ponavljam da smo momčad u stvaranju i da smo napravili jednu jako kvalitetnu transformaciju u odnosu na prethodne sezone. Uostalom, već sada imamo 22 boda više nego lani u isto vrijeme, a jasno je da ćemo i u Zaprešiću taj saldo nastojati i povećati, poručio je Zekić.

Raić-Sudar čestitao Zekiću

Trener Puljana Darko Raić-Sudar nije previše žalio nakon izgubljene utakmice. I njemu je bilo jasno da je Osijek bio prejak za njegovu momčad koja ni u čemu nije mogla ravnopravno parirati Bijelo-plavima:

Čestitam kolegi i prijatelju Zekiću jer je Osijek bio bolji tijekom cijele utakmice. Mi smo sretno poveli krajem prvog poluvremena, ali nismo bili na onoj razini iz prošle tri, četiri utakmice. To se posebno odnosi na veznu liniju jer nas je protivnik cijelo vrijeme držao pod pritiskom i nismo tomu znali odgovoriti. Ono što me također ljuti je spoznaja da smo već po osmi ili deveti puta od početka Prvenstva primili gol nakon ubačaja s poludistance. Osim toga, kada dobiješ u samo osam minuta čak tri gola, protiv ovakvog Osijeka ne možeš ništa bolje ni očekivati osim zasluženog poraza.