Osječani su se postavli odlučno od prve minute, a nije ih poremetio ni autogol Ejupija, pa su došli do preokreta.

I sedmi su puta ove sezone Osječani slavili u gostima! Toliko pobjeda izvan svoga Gradskog vrta naš prvoligaš nije imao nikada u svojoj povijesti, kada je riječ o prvenstvenim ogledima. Stoga momčad i stručni stožer zaslužuju sve čestitke  jer su rekorderi s 22 osvojena boda na terenima svojih protivnika.

U subotu su bili u svemu bolji od Istre 1961 što je na kraju materijalizirano i adekvatnim rezultatom, za razliku od dvoboja protiv Splita, prije  tjedan dana u Parku mladeži. I tada smo gledali sličan scenarij, ali je izostalo zadovoljstvo što se tiče konačnog ishoda.

Osijek je, dakle, prezentirao  odličan nogomet, što su nam na kraju priznali i domaćini, zaključivši da ih nitko ove sezone nije tako nadigrao kao Zekićevi izabranici. Zato nam je zadovoljstvo potpuno jer je pobjeda došla nakon vrlo dojmljive prezentacije s kojom moraju biti zadovoljni i oni najveći kritičari.

Sjajan pogodak kapetana Barišića

Bijelo-plavi su se postavili odlučno i s puno samopuzdanja čim je lopta krenula s centra. To je pristup kojega navijači uvijek žele  vidjeti od svojih ljubimaca na terenu, bez obzira kakav će rezultat na kraju biti. A on ovaj puta nije izostao, bez obzira na činjenicu da su Puljani imali, doduše, sasvim slučajno vodstvo u prvom poluvremenu.

I u tih 45 minuta gosti su bili puno opasniji od svoga domaćina koji nije niti jednom zapucao prema Mikulićevim vratima, a stekao je rezultatsku prednost nes(p)retnim autogolom Ejupija nakon ubačaja Stepčića iz prekida.

Bilo je logično očekivati da će Istra u nastavku čuvati rezultat, međutim, Osječani su i dalje gospodarili terenom, stvarali kontinuirani pritisak da bi u razdoblju od 58. do 66. minute čak u tri navrata zatresli Ivušićevu mrežu i potpuno zasluženo stigli do novog trijumfa.

Posebno je lijep bio pogodak Barišića za vodstvo od 2:1, kada je naš kapetan malo izvan ruba šesnaesterca svojom slabijom, desnom nogom neobranjivo naciljao gornji lijevi kut i vjerojatno postigao najljepši gol u ovome kolu. Osim toga, Barišić je asistirao i kod Peroševićeve egzekucije, tako da je s pravom ponio epitet igrača utakmice.

Hajduk je bio miljenik Fortune

Prije početka susreta u Puli, osluškivali smo rezultat iz Vinkovaca gdje je gostovao Hajduk, izravni konkurent za treće mjesto. Rezultat je sve do 90. minute išao i nama na ruku jer je Cibalia imala vodstvo, ali je spletom okolnosti na kraju ipak izgubila, budući da su Splićani u sudačkoj nadoknadi uspjeli postići čak dva pogotka i može se reći da su bili pravi miljenici Fortune.

Tako su Hajduk i Osijek i dalje bodovno izjednačeni, a nas veseli spoznaja da osječka momčad pokazuje bolje igre, što nam daje za pravo da i dalje budemo optimisti kako će nakon svršetka jesenske polusezone samo Rijeka i Dinamo biti ispred Osijeka na prvenstvenoj ljestvici.

Naime, preostaje nam još samo jedno kolo  koje Osječanima donosi treće uzastopno gostovanje, ovaj puta kod Intera  u Zaprešiću, dok će na Poljudu u derbiju igrati Hajduk i Dinamo.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL