Malo je nedostajalo da Bijelo-plavi ostvare i osmu gostujuću pobjedu u vrlo uspješnoj polusezoni.

Još jedan dobar nastup imali su Bijelo-plavi u gostima iako ga u Zaprešiću ipak nisu uspjeli okruniti i osmom pobjedom na terenima svojih domaćina. Rezultat je bio 2:2, vjerojatno je on i najpravedniji ishod ovoga dvoboja Intera i Osijeka, a da nije bilo nesretnog jedanaesterca iz kojega su Žuto-plavi stigli do svog drugog izjednačenja, a Osječani ostali i bez isključenog Matasa, vjerujemo da bi danas sva tri boda bila na kontu našeg prvoligaša. Trener Zoran Zekić na konferenciji za novinare je istaknuo:

Utakmica je za mene bila odlična. Iako je kraj sezone, moram reći da je bilo dosta energije u obje momčadi. Vidjeli smo dosta dobrih stvari, a bilo je, naravno, i onih nešto lošijih koji su s naše strane izazvane gubitkom koncentracije u određenim situacijama ili protivničkim pritiskom kada nismo dobro reagirali. Dobili smo dva, ne znam kako bih se izrazio, Monty Pythonovska gola i naravno da u takvim okolnostima ostaje žal za preostala dva boda. Imali smo i onu sjajnu Bobanovu prigodu za 3:1 kada je susret mogao biti odlučen, ali nije uspio zabiti i riješiti pitanje pobjednika. Njihov je vratar to sjajno obranio, a mi smo nakon kornera u našu korist ostavili previše prostora na svojoj polovici i dogodio nam se taj nes(p)retni jedanaesterac iako Zaprešićani u tom napadu praktički nisu imali ni prigodu. Međutim, činjenica je da smo poslije toga oko 25 minuta igrali bez isključenog Matasa i u takvim okolnostima ne mogu biti nezadovoljan ni remijem za koji mislim da je – realan rezultat. Čestitao bih i svojim i protivničkim igračima i poželio im ugodne i lijepe blagdane te još bolje nogometno proljeće.

Toplak čestitao Osječanima

Još i zadovoljniji u odnosu na osječkog trenera, bio je kormilar zaprešićke momčadi Samir Toplak:

Složio bih se s prijateljem i kolegom Zekićem da je utakmica bila jako dobra, posebice jer je odigrana na prilično zahtjevnom terenu. Kada dva puta imaš rezultatski zaostatak protiv tako dobro posloženog i organiziranog protivnika i uspiješ se vratiti i ostati neporažen, onda je jasno da moramo biti zadovoljni. Moram reći da smo i mi primili vrlo naivno oba pogotka, uz velike pogreške naše zadnje linije, ali puno se golova prima upravo iz takvih situacija. Rezultat je realan i ja čestitam svojim igračima na vrlo dobroj igri, budući da je Osijek prethodno imao čak sedam pobjeda u gostima. Osječanima, pak, čestitam na svemu dobrome što su ove sezone učinili za hrvatski nogomet u cjelini, ne samo rezultatski, nego i organizacijski i logistički te atmosferom koju su stvorili u svom klubu i oko njega. Što se nas tiče, na onoj smo razini koju smo očekivali i možemo reći da smo imali uspješnu jesen.

Zekić vjeruje u još bolje proljeće

Zekić je na kraju želio još jednom uputiti čestitke i zahvale svojim igračima, budući da je iz osječkog kuta ova jesen zaista bila vrlo uspješna. Definitivno je potvrdila da se Osijek vratio tamo gdje mu je i mjesto u hrvatskom nogometu...

Iznimno sam ponosan na ono što je moja momčad pokazala u ovih šest mjeseci i ja im se na tome zahvaljujem. Već sada, naravno, razmišljam kako se u drugom dijelu sezone još bolje posložiti, ispraviti uočene nedostatke i biti još bolji. Start će nam biti iznimno zahtjevan i u Prvenstvu i u Kupu, ali idemo se sada, ipak, dobro odmoriti, da bismo razmišljali o svemu što nas očekuje početkom priprema za drugi dio sezone.