Da su uvjerljivo najbolje, Osječanke su pokazale i u finalu u kojem su svladale ekipu Super Chiks rezultatom 4:1.

Nogometašice Osijeka HNTV ušle su u povijest najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, zagrebačke „Kutije šibica“! Osječanke su pobjednice prvog izdanja „Kutije“ u kojem su igrale i žene, a u finalu su bile bolje od ekipe MNK Super Chiks iz Poličnika s uvjerljivih 4:1. Na taj način, višestruke su državne prvakinje na velikom nogometnom terenu, pokazale da su dominantne i u dvorani. Super Chiks je prvi došao u vodstvo, ali je potom uslijedio potpuni preokret. Prvo se vratarka Bojčić krajem prvog poluvremena našla u jednoj lijepoj akciji pred suparničkim vratima i izjednačila rezultat na 1:1, da bi Osijek HNTV tri pogotka postigao u drugom dijelu utakmice. Za 2:1 zabila je Jošćak, prednost Osječanki povećala je Žigić, a konačan ishod susreta postavila je Andrlić.

Maja Jošćak najbolja igračica

Za pobjedničku ekipu nastupile su: Ivana Bojčić, Maja Joščak, Vanesa Markuš, Sandra Žigić, Dragica Ceperić, Kristina Nevrkla, Mateja Andrlić, Martina Šalek, Iva Culek, Monika Čavić, Violeta Baban, Antonela Radeljić, Tamara Laslović i Ivana Malbašić. Treneri su bili Branko Perković i Dejan Berger, koji također zaslužuju čestitke za ovaj trijumf.

– Bilo je u početku grča jer ipak je to finale, zato smo i gubili 1:0. Kada smo se malo posložili i stali kako treba zabili smo za izjednačenje i tu se sve otvorilo. Na kraju je ovo kruna ove cijele godine koju možemo proglasiti uspješnom, izjavila je najbolja igračica turnira Maja Joščak

Foto i video: HNTV