Završio je zimski odmor za nogometaše Osijeka koji su se ovoga ponedjeljka ponovno okupili u Gradskom vrtu.

Nakon kraćeg zimskog odmora, nogometaši Osijeka ovoga su ponedjeljka počeli s pripremama za drugi dio sezone u kojem Bijelo-plave očekuje puno novih izazova u državnom prvenstvu i Kupu Hrvatske. Na prvo su okupljanje u novoj godini došli svi prvotimci koji su jesenas uspješno nosili dres našeg prvoligaša, izuzev četvorice reprezentativaca Barišića, Matasa, Baraća i Peroševića koje je izbornik Ante Čačić poveo u daleku Kinu na tamošnji „China Cup“.

Igrači su imali i individualni program rada tijekom stanke i vjerujem da na start priprema dolaze u dobrom stanju, pri čemu ni dosad nismo imali poteškoća. No, postoji jedan drugi problem, a tiče se zaleđenih terena u ovim iznimno hladnim danima u Osijeku. Na njima se teško nešto ozbiljnije može raditi, tako da smo u dogovoru s klupskim čelnicima odlučili da već u četvrtak otputujemo u toplije krajeve, konkretno u Međugorje, kako bismo mogli normalno trenirati, rekao je trener Zoran Zekić.

Neće biti gomilanja igrača

Što se pak tiče situacije s igračkim kadrom, poznato je da bi Osječani željeli dodatno pojačati redove, ali bez dolazaka većeg broja igrača. Procjena je da momčad ima potrebnu kvalitetu za ispunjenje rezultatskih ambicija, a dvojica-trojica istinskih pojačanja bili bi nadogradnja sadašnjoj garnituri.

Često se susrećem s pitanjem koliko će novih lica uskoro biti u Gradskom vrtu, ali mi ne želimo gomilati igrače samo da bismo nekoga dovodili. Odredili smo se prema nekim igračima koji bi nam zaista mogli biti pojačanja, s njima smo u kontaktu, vodimo ozbiljne razgovore, a vjerujem da ćemo nešto uspješno i završiti. No, ne očekujte da ćemo dovesti šestoricu ili ne znam koliko novih igrača, poručio je sportski direktor Alen Petrović.

A osječki nogometaši spremni su za nastavak napornoga rada koji ih zasigurno očekuje tijekom pripremnog razdoblja:

Odmor je gotov, treba se ponovno fokusirati na ono što je stručni stožer zamislio i postavio pred nas. Neki od nas su proteklih dana trenirali pod nadzorom kondicijskog trenera Marina Vučka, a svima nam je, kao i uvijek, najvažnije da nas zaobiđu ozljede i da zdravi i spremni dočekamo početak natjecanja, zaključio je iskusni Aljoša Vojnović.