Mladi i ambiciozni nogometni stručnjak u Gradski vrt se vratio iz Puškaš Akademije gdje je radio s mlađim kategorijama.

S radom je započela i momčad Osijeka II i to pod vodstvom novog trenera Dine Skendera. Naime, kako je Škola nogometa ključna strateška odrednica razvoja našeg prvoligaša te općenito nogometnih  talenata u našem gradu, restrukturiranje i maksimiziranje potencijala Škole, važan je dio vizije Kluba. U tom smjeru, nakon prethodne pripremne faze, u ovoj godini započete su konkretne aktivnosti i reorganizacija Škole, koja će omogućiti učinkovitije upravljanje talentima te razvoj polaznika. Restrukturiranje obuhvaća sve segmente, od organizacijskih (na razini načina rada i postavljenih ciljeva) do individualnih, a sve u smjeru praćenja svjetskih trendova, spajanja mladosti, novih metoda rada i energije s postojećim iskustvom i znanjem. U tom kontekstu, dodatni fokus stavlja se i na momčad Osijeka II koja se ove srijede prvi puta okupila na treningu u novoj kalendarskoj godini i to pod Skenderovim vodstvom.

Škola je ključni nositelj razvoja

Ovaj mladi, vrlo ambiciozni osječki trener dolazi iz mađarske Puškaš Akademije gdje je radio s mlađim kategorijama, a već ima iskustva iz naše Škole nogometa. Njegova izjava najbolje oslikava planove koje ima u svojoj novoj ulozi kao trenera Osijek II i koordinatora Škole nogometa:

"Vrijeme je da se napravi reorganizacija i dugoročan projekt Škole nogometa NK Osijek koja svoju kvalitetu i potencijal mora podići na višu razinu u budućnosti. Pokušat ćemo razvojni program Škole nogometa i druge momčadi provoditi po najvišim profesionalnim i modernim standardima nogometa. Drago mi je da sam dobio priliku sudjelovati u ovom projektu i pokušati ću prenijeti sve svoje znanje i prije svega veliku želju za uspjehom u ovu momčad Škole nogometa." rekao je Skender.

Njegovi će pomoćnici biti Karlo Primorac, kondicijski trener Dino Krolo i Filip Šušnjara, zadužen za rad s vratarima. Dosadašnji treneri Osijeka II Tomislav Steinbruckner i Ivo Vranješ imat će nova zaduženja u Školi nogometa. O ovoj će temi, te općenito o novostima iz Škole nogometa NK Osijek, više riječi biti na skorašnjoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu.