Osječani su i protiv Neretvanca djelovali i razigrano i ubojito pred suparničkim vratima.

„Okrugli“ deseti dan priprema bio je rezerviran za kraći posjet Lijepoj našoj.

Bijelo-plavi su imali na rasporedu prijateljski ogled u obližnjem Opuzenu. Protivnik je bila momčad NK Neretvanac, koja se natječe u Trećoj HNL Jug u kojoj je jesenski dio završila na trećem mjestu iza Hajduka II i Hrvaca.

Po vrlo lijepom i ugodnom vremenu te na dobro pripremljenom terenu, Zekićevi izabranici su odigrali odličnu utakmicu. Solidni domaćin je završio s „pola tuceta“ u mreži, a moglo je biti i više pogodaka, budući da su Osječani pogodili tri vratnice i imali još desetak izglednih prilika.

Vrijedi istaknuti da je Neretvanac imao vrlo raspoloženoga vratara, mladoga Dragobratovića koji je često, dobrim intervencijama, spašavao svoju mrežu. U svakom slučaju, naš je prvoligaš ostavio vrlo uvjerljiv dojam, što je potvrda i kvalitetnog rada u Međugorju.

Smoje „posložio“ obranu

I tijekom ovoga susreta Bijelo-plavi su bez većih napora i problema kontrolirali rijetke ozbiljnije pokušaje svoga suparnika . Najzaslužniji za kvalitetnu obrambenu prezentaciju je Zekićev pomoćnik Ivo Smoje.

Naime, navijačima omiljeni, bivši kapetan Osijeka zadužen je za rad s obranom i za igru u prekidima. Kao što je za vrijeme svoje duge i uspješne igračke karijere bio srčan, britak i beskompromisan, tako sve te osobine, danas kao član stručnoga stožera, prenosi na igrače.

Kao pouzdani defanzivac često je znao postizati pogotke. U 199 nastupa u bijelo-plavom dresu, 19 puta je bio strijelac, a uglavnom je to bilo iz prekida, pa i taj segment nogometa dobro razumije te svojim korisnim savjetima sigurno umnogome pomaže osječkim nogometašima.

Za vrijeme igračke karijere, Kohorta i svi ostali navijači našeg Kluba uvijek su mu odavali priznanje za njegov kapetanski pristup i sve ono što je pružao na terenu, pa je čak u tri navrata dobio navijačku nagradu za najboljeg igrača sezone.

Nadamo se da će nastaviti skupljati trofeje, sada kao važna karika u Zekićevom stožeru...