Ekspedicija našeg prvoligaša u nedjelju je promijenila smještaj, a i dalje trenira na terenima Circle Internationala. 

U nedjelju je osječka nogometna ekspedicija napustila objekte Sportskoga centra Circle International i premjestila se u obližnji hotel Quercus, koji svojim smještajem ništa ne zaostaje za prethodnim, dapače... Što se, pak, tiče terena za treninge, tu nije bilo nikakvih promjena. Nakon selidbe na drugu lokaciju, nedjeljno prijepodne već je tradicionalno iskorišteno za odlazak na svetu misu. Također, popodne je većina igrača i članova stručnoga stožera hodočastila na Brdo ukazanja, odnosno na križni put Križevac.

Za glavninu naših prvotimaca to je bio slobodan dan, a jedini koji su odrađivali trening bili su povratnici iz reprezentacije: Barišić, Perošević, Barać i Matas. Radilo se na podizanju anaerobnih pragova, što je vrlo bitno za odgodu nakupljanja laktata tijekom utakmice, jakost cijeloga tijela i mobilnost, a oni su propustili taj važan dio priprema zbog obveza u nacionalnoj vrsti. Poslije večere, trener Zekić je održao uobičajeni radni sastanak sa svojim izabranicima i suradnicima.

Edukacija se sastojala od pojašnjavanja kako se igrači trebaju ponašati u određenim fazama igre, uz kompjutersku prezentaciju i shematske prikaze na nogometnoj ploči. Nakon toga Osječani su zajedno bodrili naše rukometaše i pratili njihov plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Čestitamo „Kaubojima“!

Petrović glavni sportski arhitekt!

Što se stožera i logistike tiče, danas je na redu poneka rečenica o sportskom direktoru. Iako još nema ni 48 godina, Alen Petrović je najstariji član u taboru osječkog prvoligaša na ovim pripremama. Nezaobilaznom „Alenčeku“ pripada još nekoliko epiteta u kojima je "naj". Najviše smisla za humor, najviše razgovora na telefon, najtraženiji je kod novinara i još podosta toga...  

U svakom slučaju, Alen je jedan od bitnijih ljudi uz koje se veže preporod Nogometnog kluba Osijek. Rekli bismo, uz šefa stožera Zekića, glavni sportski arhitekt u ovosezonskim uspjesima na zelenom terenu. Njegov "nos" za igrače i procjene u dovođenju pojačanja pokazali su se - besprijekornim. Barišić, Barać, Petrovikj su samo primjeri igrača koji su dovedeni u Osijek bez velike pompe, a godinu su završili kao reprezentativci svojih država....

Ovo mu je drugi mandat na funkciji sportskog direktora.  Dakle, posjeduje sada već značajno iskustvo, a ne treba zaboraviti da je bio i kapetan našeg prvoligaša za vrijeme igračkih dana. Komunicira bez ikakvih problema na engleskom, njemačkom i portugalskom jeziku,  pa ga je i u tom smislu nemoguće zateći nespremnog. No, informacije o potencijalnim pojačanjima, što najviše zanima osječku javnost, posebnice novinare koji prate Klub, redovito krije "kao zmija noge" i javno ih prezentira tek kada zgotovi neki posao.

Do sada je obavio dosta toga, a ne sumnjamo da će podjednako uspješan biti i ubuduće, pa ga previše toga i ne ispitujemo, čekajući da on sam upali „zeleno svjetlo“ kada je neka vijest zaslužila plasiranje u medije.