Šef stručnog stožera našeg prvoligaša svoj je trenerski gen na najbolji način dokazao u posljednjih godinu dana.

I trinaesti dan priprema u Međugorju prošao je u znaku dvostrukog dnevnog programa. Radilo se na  usavršavanju tehničko-taktičkog djelovanja momčadi, a naglasak je bio na vježbama u fazi napada, odnosno završnici akcija i učinkovitosti pred suparničkim vratima. Kako ste mogli primjetiti, svakodnevno smo u našim izvješćima s ovih priprema spomenuli i nekoga od članova stručnoga stožera, prezentirajući njegova zaduženja, uz poneku rečenicu i o osobnim karakteristikama. 

Vjerujemo da ste kroz naše zabilješke dobili uvid kako je riječ o vrlo kvalitetnim kadrovima, kako u stručnom angažmanu, tako i u privatnom životu. A sve njih je odabrao, posložio i kvalitetno vodi kormilar Zoran Zekić. Iako se radi o najmlađem stručnom stožeru u Prvoj HNL, posao se odrađuje rutinirano i učinkovito, za što je posebice zaslužan upravo ZZ. Bivšeg hrvatskog reprezentativca i rođenog Osječanina, za vrijeme igračke karijere krasila je hladnokrvnost i mirnoća pred suparničkim vratima, odlična igra glavom i "top" u nogama...

Uvijek je išao težim putem... 

Jedan je od najboljih strijelaca u povijesti naše Lige, a nastupao je za gotovo sve najveće hrvatske klubove. Pritom je uvijek išao težim putem, što ga je učinilo velikim borcem. Tako je nastavio i u trenerskim vodama.

Prihvatio je poziv svoga matičnoga kluba prije više od godinu dana, kada su Bijelo-plavi bili, u najblaže rečeno, nezavidnoj rezultatskoj i financijskoj situaciji. Bez imalo razmišljanja priopćio je svoju odluku supruzi Katarini i sinu Filipu te odmah krenuo iz Zagreba u Osijek.

Ostalo je povijest... Nadalje, u rekordnom roku i s odličnim uspjehom Zekić je završio izobrazbu za trenera na nogometnoj akademiji HNS-a. Veliki je radnik, a posjeduje izniman talent i razumije nogometnu igru do najsitnijih detalja. Osim toga, trener je koji uživa u svome poslu. Iako je nametnuo žestok tempo rada, igrači i stožer ga bespogovorno slijede.

Zbog svoje korektnosti, marljivosti i pedantnosti, posebice zbog stručnosti koju je iskazao, među svima uživa veliki autoritet. Pred njim je,  bez sumnje, velika trenerska karijera, a mi mu želimo da se što duže zadrži u svom Osijeku i ispuni snove naših navijača o borbi za titule i novim europskim iskušenjima.

„Zekin“ učinak za kormilom Bijelo-plavih možda najbolje opisuje Kohortina pjesma „Vratio, vratio - Osijek se vratio... Europo pazi se, Osječani dolaze“!