Od početka priprema Bijelo-plavi maksimalno izvršavaju sve postavljene zadatke uz odličnu radnu atmosferu.

Pripreme u Međugorju odrađene su od 12. do 25. siječnja. Krenuli smo na put s 22 igrača (19 + 3 vratara): Boban, Džolan, Ejupi, Grgić, Knežević, Leko, Lesjak, Lončar, Lopa, Lukić, Lulić (priključio se 15.01.), Marin, Mioč, Petrovikj, Pušić, Šimunec, Škorić, Špoljarić, Vojnović te vratari Mikulić, Malenica i Žitnjak.

Nešto kasnije, 20.01. priključili su nam se reprezentativci Barišić, Barać, Matasi Perošević nakon nastupa za našu A nacionalnu vrstu na turniru u Kini.

Ukupno su odrađene 22 aktivnosti, od toga 15 treninga na otvorenom, 5 u teretani, odnosno fitness centru, a odigrane su i dvije pripremne utakmice.

Prva je bila u 18.01. protiv Brotnja iz Čitluka uz pobjedu od 11:0, a druga 21.01. u Opuzenu protiv Neretvaca kojega smo pobijedili sa 6:0.

Zahvala ljubaznim domaćinima

Angažman svih igrača, koji su bili na pripremama, bio je cijelo vrijeme na visokoj razini. Igrači su maksimalno ozbiljno, odgovorno i angažirano ispunjavali sve zadatke koje je pred njih postavio stručni stožer.

Vrlo je bitno da tijekom ovog dijela priprema nije bilo ozlijeđenih igrača, što nam je svakako olakšalo svakodnevne aktivnosti. Također, istaknuli bismo i gostoljubivost i ljubaznost naših domaćina u Međugorju koji su na bili na usluzi 24 sata dnevno.

Zbog viroze i povišene temperature četiri dana je izvan pogona bio Ejupi, dok je Lesjak iz istih razloga imao dva dana poštede.

Pripreme su bile pun pogodak

Pripreme u Međugorju pokazale su se kao pun pogodak, te su opravdale svoju vrhu.

Momčad je imala odlične uvjete za rad, počevši od terena, fitnessa i svih ostalih popratnih sadržaja. Tijekom cijeloga boravka u Hercegovini poslužilo nas je i vrijeme, a to je bio i osnovni motiv odlaska iz Osijeka u ovom zimskom razdoblju.

Po povratku iz Hercegovine, igrači su imali dva slobodna dana, a već u subotu, 28.siječnja, osječka je ekspedicija krenula prema španjolskoj Marbelli gdje će ostati sve do 11. veljače, uz šest vrlo jakih kontrolnih utakmica.