Iduće provjere u Španjolskoj će pokazati na koga će stručni stožer najozbiljnije računati u nastavku sezone.

Prošao je i peti dan španjolskih priprema za nogometaše Osijeka. Prvi puta smo se suočili s kišnim vremenom, nakon zaista prekrasnih, sunčanih dana. No, sitna i dosadna kiša nije poremetila bilo što u predviđenim aktivnostima Bijelo-plavih. Održana su dva treninga, a dakako da je u radu, kako se približava i početak drugog dijela sezone, naglasak stavljen na tehničko-taktička uvježbavanja, kao i na uigravanje linija što će posebno biti izraženo u preostalim kontrolnim utakmicama, kada će se tražiti i najbolja jedanaestorica.

Zasad je još uvije rano govoriti o tome tko će prigrabiti mjesta u početnom sastavu, ali prednost ipak imaju oni prvotimci koji su jesenas bili standardni i najviše pridonijeli dobrim igrama i rezultatima. Ipak, neke dvojbe  oko određenih pozicija zasigurno još uvijek postoje, a Zekić će odgovore na ta otvorena pitanja dobiti kroz predstojeće provjere s Rubinom, kijevskim Dynamom i moskovskim Spartakom, te na kraju protiv Puskas Akademije.

Ozljeda Špoljarića, ipak neće (pre)dugo izbivati

Na jučerašnjem poslijepodnevnom treningu neugodnu je ozljedu zaradio mladi Josip Špoljarić. Baš je imao peh jer je u punom naletu naletio na pomoćnu šipku za rad čiji mu se šiljak zario u potkoljenicu i uzrokovao prilično duboku i dugačku posjekotinu. Posla je ponovno imao dr. Ivan Lovrić koji je Špoljariću pružio svu potrebnu liječničku pomoć, tako da jedan od naših najmlađih profesionalaca nije morao u bolnicu na „šivanje“. Prema svemu sudeći, Josip neće dugo izbivati iz treninga, ali će nekoliko dana ipak mirovati kako bi se ozljeda do kraja sanirala.

Šteta što mu se ovo dogodilo jer je mladi reprezentativac počeo igrati sve bolje , što su, dakako, primjetili i članovi stručnog stožera. Vjerujemo da ga kraća stanka neće izbaciti iz ritma i da će „Špoljo“ ozbiljno konkurirati za 18-oricu onih za koje će se Zekić odlučiti kada krenu službene utakmice. Dodajmo na kraju da je za petak prijepodne stožer odlučio nagraditi igrače za dobar rad kraćim izlaskom u grad, odnosno do velikog shopping centra u Marbelli, što će dečkima zasigurno dobro doći nakon serije napornih treninga i dosad odigranih utakmica.