Domagoj Pušić je vrlo zadovoljan kako je Osijek izgledao u prethodnim provjerama u Španjolskoj.

Bijelo-plavi su u dosadašnjem tijeku pripremnog razdoblja djelovali prilično uvjerljivo, a vjerujemo da su takav dojam stekli i brojni navijači koji su pratili utakmice s Lokomotivom, Slavijom i Rubinom. Igrači su također zadovoljni načinom na koji su odradili ove provjere, svjesni da je bilo dosta dobrih stvari, ali i da se na nekim nedostacima još mora poraditi.

„Nema razloga da ne budemo pravi“

Domagoj Pušić sada je već među iskusnijima u redovima našeg prvoligaša, a njegovi su dojmovi vrlo pozitivni:

Odigrali smo tri ravnopravne utakmice s uglednim protivnicima, dvije smo uspjeli dobiti s tim da je i ona izgubljena protiv Lokomotiva mogla otići na našu stranu. Svi smo zadovoljni, mislim da je i šef takvog raspoloženja i sada nam ostaje još tjedan dana da ih iskoristimo na najbolji način do povratka u Osijek. Nema razloga da ne budem pravi i protiv Dynama i Spartaka koji su sigurno najteži protivnici na ovim pripremama. Bit će nam to i poseban motiv za dokazivanje, rekao je osječki univerzalac.

Svjestan je Pušić da se dobre igre moraju ponavljati u kontinuitetu kako bi Osječani ostvarili svoje rezultatske ciljeve i ambicije u nastavku sezone:

Pripreme, doduše, ne moraju ništa značiti. Sjećam se iz nekih ranijih godina kako smo u tim prijateljskim utakmicama gubili, pa onda u prvenstvu pobjeđivali ili je bilo obrnuto. Međutim, ohrabruje to što zaista igramo dobro i stvaramo dosta prilika. Na svakoj je utakmici bilo tako, što znači da svakome možemo zabiti. Ugodne su to spoznaje, međutim, službeni nastupi su ipak nešto drugo. U njima se mora biti na ovoj razini.

Dobro se snašli u novim ulogama

Dotaknuli smo se u razgovoru s Domagojem i činjenice da je trener Zekić na ovim pripremama nekim prvotimcima namijenio nove uloge. Među ostalima i njemu, koji je sve utakmice odigrao na poziciji desnog bočnog...

Ima nas puno koji mogu igrati na više pozicija u momčadi. Ja sam spletom okolnosti tu, iako mi ta pozicija nije strana. Poznato je da Matas zbog kartona ne može igrati na startu protiv Rijeke, a generalno gledajući, mislim da smo se svi dosta dobro snašli u novim ulogama. Na treneru je, naravno, da izabere one u koje najviše vjeruje i za koje smatra da će najbolje odraditi zadaće koje postavlja pred momčad i svakog pojedinca.