Za višestrukog prvaka Ukrajine, koji je i ove sezone igrao u Ligi prvaka, uspješno nastupa Domagoj Vida.

Nogometaši Osijeka ušli su u završni tjedan priprema u španjolskoj Marbelli. Povratak u Osijek planiran je za 11. veljače, a do tada će naš prvoligaš odigrati još tri kontrolne utakmice. Ovoga utorka Bijelo-plavi će za suparnika imati kijevski Dynamo, o kojem se puno toga zna, a spoznaja da je riječ o klubu koji u svojoj povijesti ima 28 titula prvaka, 20 osvojenih nacionalnih kupova i 2 naslova pobjednika nekadašnjeg Kupa UEFA – govori sama za sebe. Dynamo je i ove sezone igrao u Ligi prvaka, u skupini s Napolijem, Bešiktašem i Benficom, u kojoj nije uspio izboriti plasman u osminu finala. No, podsjećamo da su Ukrajinci, opraštajući se od elitnog natjecanja, deklasirali Bešiktaš čak sa 6:0 i to u presudnoj utakmici za tursku momčad. Trenutno su Kijevljani drugi u ukrajinskom prvenstvu s ozbiljnijim zaostatkom za vodećim Šahtarom, a jedan od internacionalaca u njihovim redovima je i bivši osječki kapetan, standardni hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Matas ozlijedio skočni zglob

Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će se Osječani suprostaviti dosad najrespektabilnijem, neupitno i najjačem suparniku od početka priprema. Trener Zoran Zekić je najavio kako će u ovoj utakmici 60 minuta dobiti igrači na koje najozbiljnije računa na početku drugog dijela sezone. To znači da se već polako formira i momčad za skorašnji nastavak prvenstvene utrke, kao i za polufinalne oglede Kupa Hrvatske, koje će Osijek odigrati s Rijekom. Prethodne provjere protiv Lokomotiva, Slavije i Rubina su pokazale da Bijelo-plavi mogu kvalitetno odgovoriti zahtjevima na terenu i protiv ozbiljnih europskih momčadi. Dan uoči ogleda s Dynamom, stručni je stožer naglašeno radio na prekidima, za što je posebno zadužen Ivo Smoje. Nažalost, još se jedan igrač ozlijedio na ovim pripremama. Doslovno u posljednjoj minuti treninga u ponedjeljak skočni zglob je iskrenuo Nikola Matas. Prema prvim procjenama, on će morati mirovati barem do petka, nakon čega bi se se opet trebao priključiti suigračima, što znači da se ipak ne bi trebalo raditi o ozbiljnijoj ozljedi.

Utakmica između Osijeka i Dynama bit će odigrana na terenu Marbella Football Centra s početkom u 16,30 sati, a live prijenos je osiguran i na našoj web-stranici.

Pratite pripreme i na našem Instagramu

Kako bi svim navijačima približili događanja u Marbelli, osim video prijenosa svih utakmica, na Instagramu se svakodnevno ažurira Instagram Story. Prateći nas na instagram.com/nkosijek doživite Marbellu iz drugačijeg kuta.