Osječani u petak od 17 sati igraju protiv lidera ruskog prvenstva u čijim su redovima Luiz Adriano, Promes, Fernando...

Osim intenzivnih treninga i jakih prijateljskih utakmica, Osječani u Marbelli pronađu vremena i za malo zabave, pa i na samom nogometnom terenu. Tako je naša momčad u četvrtak popodne u okviru Marbella Football Centra imala prigodu zaigrati takozvani „Football Pikado“. Podijelili su se igrači i članovi stručnog stožera u sedam ekipa po četiri člana i pokazali svoju preciznost udarcima s 15-ak metara u veliki, napuhani balon koji je označen brojevima od 1 do 20. Naravno, lopte su bile nešto drugačije u odnosu na one prave, nogometne i bilo je zanimljivo gledati tko će na kraju pobijediti. Najbolja je bila četvorka u sastavu: Mislav Leko, Domagoj Pušić, Benedik Mioč i Marin Vučko kojima su uručene i prigodne medalje na kraju natjecanja.Osim toga, igrači su se zabavili i uvijek popularnim nogo-tenisom, a izvan ovih aktivnosti bili su jedino rekovalescent Nikola Matas i virozni Aljoša Vojnović.

Spartak prepun internacionalaca

U petak Osječani nastavljaju svoju seriju kontrolnih susreta, a protivnik će im biti vrlo jaka momčad moskovskog Spartaka koja je vodeća u ruskom prvenstvu što dovoljno govori i o kvaliteti igračkog kadra. Moskovljani su puni Južnoamerikanaca, među kojima je, dakako, najviše Brazilaca. Najpoznatiji među njima svakako je Luiz Adriano koji je u Spartak došao ove zime iz redova talijanskog Milana, a nekada je tresao mreže i u ukrajinskom Šahtaru. Društvo mu pravi i sunarodnjak Fernando koji je također više godina bio suigrač našem Dariju Srni, a trenutno najveću cijenu među Crveno-bijelima (15 milijuna funti) ima 25-godišnji Nizozemac Quincy Promes, krilni napadač koji igra i za reprezentaciju svoje zemlje. Promes je već neko vrijeme na meti engleskog Liverpoola, no Spartak misli na njemu jako puno zaraditi, pa se čeka ponuda koja se ne može odbiti. Osim skupih stranaca, u vodećem ruskom prvoligašu su i iskusni, provjereni domaći igrači i reprezentativci poput Samedova, Kombarova, Glushakova i ostalih. Trener im je Talijan Massimo Carrera. Dakle, opet će Zekićevi izabranici imati veliki motiv da, unatoč akumuliranom umoru, odigraju što bolju utakmicu protiv brojnih zvijezda u protivničkim redovima.

Ulazi se u natjecateljski ritam

Stručni stožer Bijelo-plavih je najavio kako će u petak glavnina stožernih igrača dobiti maksimalnu minutažu jer se već polako ulazi u natjecateljski ritam rada. Ako ne bude nekih promjena u posljednji trenutak, očekuje se kako će se Spartaku od prve minute suprostaviti sljedeća jedanaestorica: Mikulić, Pušić, Lukić, Barać, Barišić, Lesjak, Mioč, Škorić, Lopa, Boban i Ejupi. Ovu će provjeru najvjerojatnije morati propustiti iskusni Vojnović koji ima povišenu temperaturu, Matasovo stanje još nije takvo da bi mogao normalno trenirati, a manjih je problema imao i Šimunec.

Susret između Osijeka i lidera ruskog prvenstva bit će odigran u turističkom mjestu La Linea de la Conception, nedaleko granice s Gibraltarom, a početak je u 17 sati. I ovaj puta je osiguran live stream na službenoj stranici Nogometnog kluba Osijek.