Osječani su zaslužili neriješen ishod (1:1), posebno zbog onoga što su pokazali u drugom poluvremenu.

 

Još jedan vrlo dobar nastup imali su nogometaši Osijeka na pripremama u Španjolskoj. U petak su odmjerili snage s vodećom momčadi ruskog prvenstva, Spartakom iz Moskve, pokazavši da mogu u kontinuitetu pružati kvalitetne igre protiv snažnih i respektabilnih protivnika.

Rezultat je bio 1:1 s time da su Crveno-bijeli bili bolji i dominantniji u prvom, a Osječani u drugom poluvremenu, što je nekako već postala i praksa u svim utakmicama otkako smo stigli u Marbellu. 

Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Spartak je zaista jak, dovoljno je pogledati njihov igrački kadar i shvatiti da smo igrali protiv odličnog suparnika. Ne samo da su dobri igrači, nego su i čvrsti, ponekad znaju i udariti, ali ih se nismo uplašili. Imali smo dosta šansi u tom drugom dijelu i bila bi šteta da nismo uspjeli izjednačiti, pričao je Gabrijel Boban po svršetku susreta.

Ravnopravni s liderom ruskog prvenstva

Zaista, u nastavku je Osijek bio i razigraniji i konkretniji, pa je bilo i više uzbuđenja pred vratima Moskovljana.

U dva navrata Mioč, zatim Ejupi, Barać i Lopa su bili u situacijama iz kojih je Osijek mogao izjednačiti i prije 88. minute kada je Lopa bio strijelac iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora. Uz prigodu Pušića iz prvih 45 minuta, možemo konstatirati da su Bijelo-plavi pokazali sasvim dobar nogomet, uvažavajući dakako i snagu i rejting najbolje momčadi ruske lige.

Imaju oni puno jako dobrih pojedinaca, malo su nam prostora ostavljali u prvom poluvremenu, ali smo u drugom puno češće dolazili pred njihova vrata i pokazali da se možemo ravnopravno nositi s takvim protivnicima. Općenito, zaista se može reći da smo dobro izgledali u svim utakmicama koje smo odigrali u Španjolskoj, pa i u onima koje smo izgubili, rekao je Benedik Mioč.

Puskas akademija na oproštaju od Marbelle

Posljednju provjeru Osječani imaju ove subote od 11 sati protiv mađarskog drugoligaša Puskas Akademije. Što se tiče rejtinga klubova, Mađari dakako nisu na razini Lokomotiva, Slavije, Rubina, Dynama i Spartaka, ali smo i njih gledali u nekim susretima koje su odigrali u Marbelli i također su pokazali dosta dobrih stvari u svojoj igri.

Trener Zoran Zekić prigodu će pružiti igračima koji nisu nastupili dan ranije, a kako je i sam naglasio – borba za mjesto u početnoj jedanaestorici još uvijek traje.

To znači da stručni stožer i na oproštaju od juga Španjolske želi od svojih izabranika vidjeti ono najbolje, očekujući da se netko i ozbiljnije nametne samo tjedan dana prije nastavka Prvenstva Hrvatske.