Bijelo-plavi su protiv Puskas Akademije (1:2) igrali s jedanaestoricom koja nije nastupila dan ranije sa Spartakom.

Subotnjom utakmicom protiv Puskas Akademije završile su pripreme osječkog nogometnog prvoligaša u Marbelli. Osječani su dva tjedna proveli na jugu Španjolske i u potpunosti realizirali sve ono što je stručni stožer i predvidio planirajući najvažniji dio pripremnih aktivnosti za nastavak sezone. U odličnim uvjetima rada i boravka u Andaluziji, Bijelo-plavima ništa nije nedostajalo, a imali su i šest vrlo jakih provjera, što je bilo i najvažnije u ovih 14 dana. Što se tiče poraza od mađarskog drugoligaša (1:2), on se, dakako, mogao i izbjeći na kraju priprema, iako nitko zbog njega ne treba ostati zabrinut. Trener Zoran Zekić odlučio je na teren poslati sasvim novu jedanaestoricu u odnosu na prethodni dvoboj protiv moskovskog Spartaka, pa su ovaj puta zaigrali: Žitnjak, Lončar, Leko, Šimunec (Džolan), Marin, Petrovikj, Lulić, Knežević, Grgić,Perošević i Vojnović. 

Nastavak u utorak u Gradskom vrtu

Igralo se cijelo vrijeme po vrlo jakoj kiši, čak se u pojedinim trenucima moglo i dogoditi da španjolski sudac i prekine susret zbog pravog proloma oblaka koji je i na odlično pripremljenom travnjaku morao ostaviti traga, pa je bilo jako teško kontrolirati loptu i organizirati igru. Mađari su pomalo i s(p)retno došli do pobjede na kojoj smo im čestitali i poželjeli sreću u proljetnom dijelu sezone, kao i oni nama, naravno. Riječ je, uostalom, o povezanim i prijateljskim klubovima koji će zasigurno i ubuduće učestalo odmjeravati snage u prijateljskim dvobojima. I posljednji kontrolni susret na ovim pripremama propustili su Matas i Špoljarić koji se oporavljaju od ozljeda i u trenažni proces bi se trebali uključiti već od utorka, kada će se osječki nogometaši ponovno okupiti u Gradskom vrtu. 

Momčad je, uglavnom, poznata

Pripreme u Marbelli u svakom slučaju su bile – pun pogodak. Momčad se imala prigodu odmjeriti s uglednim protivnicima, pritom je ostavila sasvim dobar, pa i vrlo dobar dojam u većini odigranih utakmica i s te strane Zekić može mirno čekati prvi prvenstveni dvoboj koji je na rasporedu iduće nedjelje, 19. veljače s Rijekom u gradu na Dravi. Uglavnom je već definirana i udarna momčad koja će tada startati od prve minute, budući da eventualno postoji samo jedna dvojba. Činjenica je da će Osijek i među pričuvama imati igrače koji u svakom trenutku mogu odigrati značajnu ulogu ulaskom s klupe, što je također vrlo bitno za ostvarenje rezultatskih ambicija. Na kraju, u ime Nogometnog kluba Osijek, želimo zahvaliti svima koji su nas vjerno i s velikim zanimanjem pratili tijekom ova dva španjolska tjedna, gledajući i naše utakmice u Marbelli i okolnim mjestima. Drago nam je da su komentari pozitivni i veselimo se skorašnjim službenim nastupima, posebice pred našom publikom u Gradskom vrtu!