Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić iznimno cijeni Rijeku, ali puno očekuje od svoje momčadi.

Zoran Zekić ovoga je petka odradio redovitu konferenciju za novinare uoči nedjeljnog starta drugog dijela državnog prvenstva. Kao što je poznato, Osječanima u goste stiže vodeća Rijeka koja nema još niti jedan poraz u borbi za bodove. Kormilar našeg prvoligaša se osvrnuo na trenutno stanje u momčadi i na ono što njegove izabranike očekuje za nekoliko dana u Gradskom vrtu...

Matas i dalje nije u procesu treninga, mislim da će se uključiti idućega tjedna. Mladi Špoljarić  je počeo trenirati i vjerujem da će nam uskoro biti na dispoziciji. I Perošević je osjetio određene tegobe, nije ništa ozbiljnije, ali je dobio kraću stanku, pa ćemo vidjeti u kakvom će biti stanju idućih dana. A što se Rijeke tiče, ona nam je u fokusu bila tijekom cijelih priprema, posebice u posljednja dva tjedna. Znamo kako ćemo se formacijski postaviti u nedjelju, no ne bih još izlazio javno s imenima onih koji će započeti utakmicu jer imamo još neke aktivnosti koje moramo odraditi, pa je prerano govoriti o startnoj jedanaestorici. Uostalom, imena su manje bitna, puno je važnije da svi koji istrče na teren u taktičkom pogledu ispunjavaju ono što smo radili cijelo vrijeme, pripremajući se za nastavak sezone. 

Iskupiti se za Rujevicu

Zekić je zadovoljan odrađenim tijekom priprema, no sam je istaknuo kako će pravo mjerilo forme biti vidljivo tek kroz oglede koji slijede u Prvenstvu i Kupu Hrvatske. Rijeka će pokazati koliko Osijek trenutno može, poručio je kormilar Bijelo-plavih:

To je protivnik kojega iznimno respektiram. I zbog dosadašnjih rezultata i zbog činjenice da jedino još Riječane, kao trener, nisam uspio pobijediti. Oni imaju odličnu momčad, izuzetnog trenera, trenutno zasigurno i najboljeg u Hrvatskoj, po svim mogućim pokazateljima. Imaju sve ono što treba imati lider Prvenstva. No, imamo i mi neke svoje adute. Ostali smo i našim navijačima i samima sebi veliki dužnici nakon onog susreta na Rujevici, kada smo sasvim zakazali.Tada nismo bili na razini derbija i nadam se da će to u nedjelju biti dijametralno suprotno, da ćemo biti puno uvjerljiviji, bolji i hrabriji, uvažavajući sve Rijekine vrline. 

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Osijek suprostaviti jesenskom prvaku koji je i na pripremama nastavio svoju pobjedničku seriju iz prošle jeseni...

Dobro smo radili, ozbiljno se pripremali i mislim da smo na dobrom tragu u smislu onoga kako bismo željeli izgledati na proljeće. Igramo kod kuće, naša publika ne voli kada stojimo iza lopte i čekamo svoju šansu, međutim, ne smijemo ni „podivljati“ na terenu. Pose bno jer Rijeka zna igrati strpljivo, uz fantastičnu tranziciju iz obrane u napad. 

Otpustiti kočnice i vjerovati u sebe

Na pitanje koji su Osijekovi najjači aduti uoči derbija, Zekić je odgovorio:

Prije svega je to kompaktnost, kao i činjenica da je veći broj naših igrača u ovom našem zajedničkom procesu rada već godinu i pol dana. Nadalje, pripreme su nam donijele dosta dobrih stvari, a neki su nam igrači pokazali da mogu u kontinuitetu ponavljati dobre partije što je također vrlo bitno. I ono što cijelo vrijeme govorim – sada je zaista došao trenutak da igrače otpuste kočnice, da vjeruju sebe i svoje mogućnosti. Jako sam znatiželjan kako će to izgledati već od nedjelje.

Među kolegama novinarima bilo je onih koji su pitali je li moguće da najiskusniji prvotimci Vojnović i Knežević u nedjelju budu na klupi za pričuve...

Da, sve je moguće. Treba znati da nas u idućih 25 dana čeka šest jakih utakmica, a svi igrači znaju kakvo im je energetsko stanje i što tražim kada su u pitanju zahtjevi u igri, tako da s te strane nema nikakvih problema, pojasnio je Zekić.