Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu od 15 sati igraju protiv HNK Rijeke. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - RIJEKA  2:3

Bila je to odlična utakmica u kojoj su na kraju gosti puno zadovoljniji, a Osječani imaju za čime žaliti. Primili su pogodak u 85.minuti i tako ostali bez ijednog boda iako su na poluvremenu imali vodstvo od 2:1. Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!

90' + 5 žuti karton dobio je Gorgon. Susret je završen pobjedom Riječana koji su zadržali šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dinama. 

90' + 4 Boban je imao pravu prigodu za izjednačenje, ali je na kraju bio samo korner za Bijelo-plave...

90' igrat će se pet minuta u sudačkoj nadoknadi vremena.

88' izmjena u riječkom sastavu. Ušao je Maleš umjesto ozlijeđenog Bradarića.

85' evo sada preokreta u korist Riječana. Duga je lopta bila upućena prema osječkom kaznenom prostoru, Gorgon je glavom lijepo proigrao utrčalog Andrijaševića koji je između dvojice domaćih igrača uspio doći u poziciju za udarac i pogoditi lijevi donji kut za 2:3.

85' 2:3 - ANDRIJAŠEVIĆ

77' ušao je Knežević  umjesto Mioča. U istoj minuti žuti karton dobio je Črnic.

76' najbolji igrač Rijeke Andrijašević je opet u šansi. Pucao je s 12 metara, a Škorić u posljednji trenutak uklizavanjem spasio i Mikulića i svoju momčad.

73' odlična akcija gostiju. Andrijašević je idealno centrirao s desne strane, Bezjak pucao vrlo efektno i neugodno po Mikuliića koji je sjajnom intervencijom spriječio pogodak.

72' mijenja trener Rijeke Kek. Na klupu odlazi Gavranović, umjesto njega gledamo Črnica.

71' javna opomena za Bradarića.

70' Mioč je bio u kaznenom prostoru, ali su Riječani još jednom blokirali njegov pokušaj udarca...

67' žuti karton za Pušića.

66' velika prigoda za Bijelo-plave! Pušić je s desne strane ušao u šesnaesterac, ubacio loptu u sredinu za Mioča koji nije mogao bolje pucati u čvrstom riječkom bloku, ali se lopta odbila do Ejupija koji sa desetak metara ne pogađa okvir vratiju.

62' prva izmjena u osječkom sastavu. Umjesto Lukića ušao je Petrovikj.

61' zaista gledamo iznimno zanimljiv derbi koji u potpunosti može zadovoljiti ne samo gledatelje na tribinama, nego i ljubitelje nogometa pred malim ekranima.

58' opet je Andrijašević u naletu, ali nije to bio previše opasan udarac da bi Mikulić još jednom bio savladan.

56' Rijeka je izjednačila. Vešović je probio lijevu stranu, idealno zavrnuo loptu u sredinu, na drugoj vratnici našao se Andrijašević i glavom silovito natjerao Mikulića na kapitulaciju. Lopta je završila pod gredom za 2:2.

56' 2:2 - ANDRIJAŠEVIĆ

49' upravo je Bezjak prvi pokušao nešto više napraviti u nastavku, pucao je glavom, lopta odlazi iznad grede.

46' počelo je drugo poluvrijeme u Gradskom vrtu. Susret prati 4.219 gledatelja. Kek je napravio jednu izmjenu, u svlačionici je ostao Zuta, a na terenu je Bezjak.

45' Osijek je uspješniji nakon prvih 45 minuta,  ima vodstvo, a uzbuđenja je bilo napretek.

43' završnica je odličnog poluvremena, koje je potpuno opravdalo epitet derbija.

38' Lukić se dobro snašao u kaznenom prostoru, pucao je prema Prskalu, a Elez je umalo postigao autogol! Lopta je ipak otišla u korner.

34' Andrijašević je vrlo aktivan i na ovoj utakmici, no Osječani su u ovoj situaciji otklonili opasnost....

30' rezultatski je preokret u Gradskom vrtu! Boban je s lijeve strane ušao u šesnaesterac, uspio je "slomiti" Šofranca i pucati prema riječkim vratima. Prskalo je to odlično obranio, međutim, na odbijenu loptu natrčao je Ejupi i doveo Osijek u vodstvo. Elez je bio ispred gol-linije, ali nije uspio spriječiti pogodak.

30' 2:1 - EJUPI

27' na drugoj strani još je jednom priprijetio Andrijašević, ovaj puta glavom. Lopta odlazi iznad vratiju.

25' pucao je Mioč, Prskalo je njegov udarac obranio.

23' Osijek je stigao do izjednačenja! Ejupi je s desne strane idealno asistirao slobodnom Lopi koji sa 7 metara neobranjivo matira Prskala!

23' 1:1 - LOPA

21' sada su ponovno Riječani opasno  zaprijetili, ovaj puta preko Gorgona. Primio je loptu u kaznenom prostoru, snažno pucao, Mikulić je uspio taj udarac obraniti, a lopta se ponovno odbila do Gorgona koji ni iz drugog pokušaja nije nadmudrio osječkog vratara.

18' Vešović je centrirao s desnog krila, Bradarić s prve vratnice prebacio loptu u peterac gdje je neometan  ostao Gavranović i bez ikakvih problema zatresao mrežu.

18' 0:1 - GAVRANOVIĆ

10' Kekova je momčad bolje otvorila utakmicu i visokim presingom stvara probleme domaćinu.

'5 još jedna prigoda za Riječane. Ovaj puta Lukić nije uspio kontrolirati loptu, ona je stigla do Andrijaševića koji je pucao, a Mikulić dobro obranio.

4' prva prilika i to za goste. Škorić je loše odigrao loptu unatrag prema Lesjaku koji je izgubio dvoboj s Andrijaševićem na četrdesetak metara od osječkih vratiju. Uslijedila je točno proigravanje za Gavranovića na desnoj strani,ali napadač Rijeke nije uspio svladati Mikulića.

1' utakmica je upravo započela.

Suci današnjeg derbija su: Zebec (Varaždin), Modrić (Zagreb), Križarić (Čakovec) i dva dodatna Jović i Mlakar (oba iz Zagreba).

Evo i riječke jedanaestorice: Prskalo, Ristovski, Šofranac, Elez, Zuta, Bradarić, Mišić, Gorgon, Vešović, Andrijašević i Gavranović.

Za Osijek će danas igrati: Mikulić, Pušić, Lukić, Barać, Barišić, Lesjak, Mioč, Škorić, Lopa, Boban i Ejupi.

 Pozdrav sa stadiona Gradski vrt nekoliko minuta prije početka derbija između Osijeka i Rijeke!