Zoran Zekić primio je nagradu kao najbolji trener u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Dan uoči utakmice njegove momčadi protiv Lokomotive u Zagrebu, trener osječkih nogometaša Zoran Zekić dobio je vrijedno priznanje. Naime, na završnoj svečanosti izbora najboljih sportaša Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2016. godini, kormilar NK Osijek proglašen je najuspješnijim trenerom. Zekić je u lijepom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta odgovarao na brojne novinarske upite i primao čestitke osječkih sportaša i sportskih djelatnika.

Prije svega bih se želio zahvaliti svojim igračima koji su napravili taj iskorak o kojemu govorite, kao i Upravi našeg Kluba, naravno i navijačima. Više puta sam već istaknuo da je meni osobno privilegija i čast što sam trener Osijeka, a sada sam još i ponosniji kada sam primio ovo vrijedno priznanje. Jako puno mojih kolega u raznim, takozvanim manjim sportovima svakodnevno marljivo i stručno radi u puno složenijim uvjetima od onih u kojma ja trenutno djelujem sa svojim suradnicima. Treba i njih pohvaliti jer su to zaista i zaslužili. Meni će osobno ovo biti poticaj za dalje i nadam se da ćemo i kao Klub u cjelini dogodine  izboriti i naslov najboljeg kolektiva Grada i Županije, rekao je Zekić.

Priznat u svom gradu

Naš je trener ovu nagradu svakako zaslužio, budući da je u samo nekoliko mjeseci svoju momčad, koja se grčevito borila za opstanak u HNL-u, transformirao u sastav koji je u vodećem kvartetu hrvatskih prvoligaša. Osječani igraju kvalitetan nogomet, na najboljem su putu da osiguraju izlazak u Europu, a u tome su svakako neupitne i velike Zekićeve zasluge.

Rođen sam i odrastao u ovom gradu, no nije me u Osijeku bilo nekih dvadesetak godina. Išao sam, kako se ono kaže, trbuhom za kruhom, da bih se odlučio vratiti natrag napraviti nešto s Bijelo-plavima. I dobro nam ide. Nema ništa ljepše biti priznat i cijenjen u svojoj sredini, to je svakako ugodan osjećaj, rekao nam je naš najuspješniji trener.