Osječani trenutno imaju  tri boda manje od Bijelih, pa im se pruža mogućnost da se s njim poravnaju na tablici.

Evo nam još jednog derbija u Gradskom vrtu! Nakon Rijeke, na naš stadion stiže i Hajduk, a to znači da će se na tribinama opet okupiti veći broj ljubitelja nogometa iz cijele Slavonije i Baranje, pa i šire. Ne samo da se sastaju stari rivali, nego je riječ i o njihovoj međusobnoj borbi za treću poziciju na tablici. Tu su donedavno bili Osječani, ali su Bijeli bolje startali u drugom dijelu sezone i sa četiri osvojena boda došli ispred našeg prvoligaša s trenutnih tri boda prednosti.

Dakako, taj se zaostatak može anulirati u samo jednoj utakmici, pa je Osijek u prigodi bodovno se izjednačiti sa svojim nedjeljenim protivnikom. Bit će to zasigurno i motiv više Bijelo-plavima koji silno žele prvu pobjedu u drugom dijelu sezone.

Zekić se odlučio za karantenu

Bit će to treći ogled osječke i splitske momčadi u ovoj natjecateljskoj godini. Prvi je odigran još u onom uvodnom dijelu sezone kada je rezultat u Gradskom vrtu bio neriješen 1:1. Goste je tada u vodstvo doveo Erceg, a domaćinu je bod donio Ejupi svojim prvim pogotkom u dresu Nogometnog kluba Osijek, u debiju kojega je imao nakon dolaska iz Slaven Belupa.

Nešto kasnije, minule jeseni, na Poljudu je bilo 1:0 za Hajduk, a strijelac je bio Futacs. U to vrijeme Splićane je s klupe vodio Slovenac Pušnik kojega je u međuvemenu naslijedio Španjolac Carillo.

Da su Osječani maksimalno koncentrirani na ovaj derbi svjedoči i spoznaja da su se nakon dužeg vremena odlučili i za odlazak u karantenu. Zekić dosta toga polaže na kompaktnost, a kako su njegovi izabranici poraženi u tri posljednja ogleda – jasno je da su sva razmišljanja usmjerena ka prekidu negativne  serije. 

I ambijent će biti poticajan

Hajduk stiže u grad na Dravi bez kartoniranog Ercega, operiranog Juranovića i nedovoljnog spremnog Terzieva, dok su Osječani kompletirali redove i stručni stožer će imati na raspolaganju sve igrače, uključujući i oporavljenog Matasa.

Tko će, pak, istrčati na travnjak od prve minute, saznat ćemo nekih sat vremena prije početka susreta. Ne treba dvojiti da će ambijent biti poticajan za aktere i na jednoj i na drugoj strani, a kako smo mogli čuti i na posljednjoj konferenciji za novinare u našem prvoligašu, igrači su odlučni pružiti ono što od njih očekuju i njihovi navijači, kako bi osvojili bodove i sustigli Splićane.

I ne treba zaboraviti da smo još uvijek u rođendanskom tjednu i ozračju kada je NK Osijek u pitanju, tako da bi pun pogodak u nedjeljnom dvoboju zaista bio pravi poklon svima koji vole bijelo-plavu boju.