„Nametnuli smo se od prve minute, tražili pobjedu cijelo vrijeme i u svemu bili bolji od protvnika“, zaključio je Zekić.

Opća je ocjena nakon osječkog derbija bila da je u ovoj utakmici pobijedila momčad koja je pokazala više na terenu, kao i veću želju za trijumfom. Osijek je zasluženo slavio, osvojivši prve bodove u proljetnoj polusezoni s kojima se izjednačio s Hajdukom. Trener Zoran Zekić primao je čestitke već  na putu prema press salonu našeg stadiona gdje se održala konferecija za novinare.

Slatko je pobijediti protiv velikog protivnika. Želim se zahvaliti i našim igračima i navijačima koji su nas nosili do pobjede. Drago mi je da su vidjeli dobru utakmicu, posebno s naše strane. Znali smo da možemo iskoristiti određene slabosti Hajduka i zato smo od početka krenuli agresivno. Imali smo, doduše, u pojedinim trenucima problema s izgubljenim loptama, ali preuzeli smo rizik, to je bio plan uoči susreta. Iako u prvom poluvremenu nismo materijalizirali izraženi posjed lopte i inicijativu, vidjelo se da smo se nametnuli i dominirali.  Imajući sve u vidu, bili smo bolji u svakom segmentu igre i zasluženo pobijedili. Drago mi je da smo rođendanski tjedan zaključili dobrom igrom i osvojenim bodovima, to su zaslužili i naši navijači.

Ključna uloga veznog reda

Dosta je toga što je utjecalo na rezultat i odlučilo pitanje pobjednika, a Zekić je izdvojio ono što je od prvog trenutka bilo vidljivo na terenu.

Ključnu je ulogu odigrao  naš vezni red s iskusnima Vojnovićem i Kneževićem te Miočem i zaista ih moram pohvaliti. Naravno, čestitke i Ejupiju na golovima koje je zabio. Nakon dužeg vremena Osijek ima strijelca koji je uspio ostvariti dvoznamenkasti broj pogodaka i želim mu da i nastavi ovako, pa da zabije barem 20 do kraja sezone.  I još nešto, Hajduk je danas imao sedam stranaca u početnoj jedanestorici, a kod nas je najviše igrača iz naše omladinske škole, što također treba uzeti u obzir. Naravno da nakon ovakve utakmice moram biti zadovoljan, poručio je Zekić.

Carillo nije skrivao razočaranje

Trener Hajduka Juan Antonio Carillo nije skrivao razočaranje ishodom derbija u kojemu je njegova momčad ostala bez ijednog boda. Nismo se baš mogli složiti s nekim njegovim razmišljanjima, ali i on, dakako, ima pravo iznijeti svoje dojmove, na način kako je on vidio ogled u Gradskom vrtu:

Utakmica je bila teška. Obje momčadi htjele su pobjedu. Osijek je dobro čuvao loptu, mi smo tražili šansu preko kontranapada i sve do jedanaesterca  izgledali smo dobro i stvorili nekoliko šansi za gol. Ne sjećam se da nam je Osijek do tada zapucao u okvir vratiju. Jedna pogreška nakon kornera bila je presudna. Potom i taj penal. Jako sam razočaran ovim rezultatom, ali ne i s mojim igračima koji su cijeli tjedan naporno radili. Osijek je fizički jaka i kvalitetna momčad. Ejupi me nije iznenadio, opasan je, a znali smo da nam opasnost prijeti i od Lope, Bobana... Nažalost, izgubili smo, ali idemo dalje. Moramo se  spremiti za Rijeku, to nam je šansa da se  protiv vodeće momčadi na tablici iskupimo pred našim navijačima, rekao je Španjolac na klupi Hajduka.