Recitirajući na temu odlaska brojnih Osječana u inozemstvo, Miroslav Jerković postao hit na društvenim mrežama.

Miroslav Jerković „Mita“, 39-godišnjak iz Livane, vjerni je navijač Osijeka dugi niz godina, još tamo od sredine osamdesetih prošloga stoljeća, kada ga je otac prvi puta doveo u Gradski vrt. No, nije samo zbog toga zavrijedio našu pozornost i prostor koji mu ovom prigodom posvećujemo. Naime, Jerković je svojom pjesmom o odlasku brojnih Osječana iz svoga grada u inozemstvo u potrazi za poslom i boljim životom, izazvao brojne reakcije ne samo svojih sugrađana, nego i mnogih drugih koji su „lajkali“ njegov zanimljiv uradak na Facebooku. Naime, u samo dva dana je ovu recitaciju poslušalo i pregledalo pola milijuna posjetitelja na društvenim mrežama! Tako je „Mita“ postao pravi hit na internetu, stihovima u rimi kojima je vjerodostojno, u isto vrijeme i tužno i šaljivo, opisao odlazak mnogih svojih prijatelja i poznanika „trbuhom za kruhom“.

Da, mnoge sam spomenuo  u tom svom recitalu, a da sam se sjetio baš svih, mislim da bih još recitirao! Nažalost, previše je ljudi otišlo iz grada i naše Slavonije koju volim toliko da je ne bih mogao napustiti! Javljaju mi se i znani i neznani, imam na FB-u toliko zahtjeva za prijateljstvom da sam zaista iznenađen odjekom onoga što sam „sklepao“. Inače volim pisati  tekstove za pjesme, a s prijateljem sam nešto i snimio. Želja mi je  napisati i poneku navijačku za  naš NK Osijek i Kohortu i već imam predložak i ideju, pa se nadam da ću to uskoro i dovršiti, rekao nam je Miroslav s kojim smo nastavili razgovor o nogometnim temama.

Neka nam Barca bude inspiracija

Sjeća se naš sugovornik kako mu je prva utakmica našeg prvoligaša koju je uživo gledao s tribina bila ona protiv zeničkog Čelika, 1984. godine. Bio je tada na Zapadu, a otkako je HNL-a, utakmice gleda s istočne tribine, najčešće s bratom Vladimirom. Član je Bijelo-plavog navijačkog kluba u koji je učlanio i petogodišnju kćerkicu Luciju.

Bilo je tijekom svih ovih godina i brojnih odlazaka na gostovanja, a uvijek jedva čekam sljedeću utakmicu. Sviđa mi se kako nam momčad izgleda ove sezone i Europa nam sigurno neće pobjeći. Vjerujem da možemo osvojiti i Kup, bez obzira na Rijeku i njezinu snagu. Vidjelo smo kako je Barcelona „sredila“ PSG i da je zaista sve moguće u nogometu, pa tako i ja vjerujem u naš trijumf nad Riječanima. No, treba prije toga dobiti Slaven Belupo u Koprivnici.

Jedva čeka novi stadion

Jerkovića posebno veseli spoznaja da je Klub stabiliziran, da je sve puno drugačije u odnosu na prethodne godine. Prati sve što se događa u našem prvoligašu i  ima još jednu veliku želju.

Uh, ne mogu dočekati novi stadion! Da i mi navijači budemo odmah uz teren kao na većini europskih nogometnih arena gdje je atmosfera i zbog toga posebna. Iako, moram reći, ima i ovaj naš sadašnji Gradski vrt svojih draži jer nas nedostatak komfora nerijetko natjera na ono pozitivno „ludilo“, pa si damo oduška u žešćem navijanju.

„Mita“ je, inače, nekadašnji osječki gimnazijalac i bivši student prava  koji puno osobnih emocija veže uz Osijek. Na brzinu nam je „složio“ još poneku strofu i o ljubavi prema najdražem klubu:

Hvala ti dragi tata što si naučio mene i brata kako se Osijek od malena voli – i kad je šampion i kada se za opstanak bori!