Osječani u Koprivnici žele biti na razini onoga što su pokazali u derbiji s Hajdukom kako bi mogli opet slaviti.

Na redovnu konferenciju za novinare u Gradskom vrtu ovaj puta je uz trenera bio ubojiti napadač Muzafer Ejupi. Sve su misli Osječana okrenute prema gostovanju u Koprivnici, na kojem Bijelo-plavi žele pobjedom možda i preskočiti Hajduk na tablici, budući da Splićani u predstojećem kolu igraju s vodećom Rijekom.

Prvo bih iskoristio priliku čestitati Muzaferu na pozivu u reprezentaciju njegove domovine,to je velika stvar ne samo za njega osobno nego i za naš klub. Nadam se da će takvih poziva biti što više u idućem razdoblju. Što se tiče ovoga tjedna, igrači su nam se poslije Hajduka dosta potrošili i u fizičkom i u psihičkom smislu, tereni su dosta teški, ali smo odradili ono što smo trebali u pripremi za predstojeću utakmicu. Nadam se da će i preostali treninzi do susreta sa Slaven Belupom proteći u dobrom ozračju, bez nekih problema. Vjerujem da će to biti dovoljno da bismo u Koprivnici bili na tragu onoga što smo prezentirali prošle nedjelje u Gradskom vrtu jer ćemo samo na taj način postati prava momčad, ako budemo ponavljali dobre stvari. O angažmanu neću pričati, jasno je da moramo biti maksimalno mobilni i motivirani, poručuje Zekić.

Boban se mora zaliječiti

Što se početne jedanaestorice tiče, još je neizvjesno tko će istrčati na koprivničkom travnjaku...

Bobana ćemo najvjerojatnije morati poštedjeti zbog istegnuća mišića, Knežević ima tri žuta kartona, vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Perošević... Imamo neka rješenja i u našoj drugoj momčadi, moguće je da nekoga od tih mladića „bacimo u vatru“ jer apsolutno imam povjerenja u sve one koje ću odabrati za nastup. Siguran sam da će svi dati sve od sebe i tko god novi ušao u momčad, ne sumnjam da će mu suigrači dati podršku. 

(Pre)dugo su se Osječani mučili s vrlo neugodnom tradicijom vezanom uz gostovanje u Podravini iako nikome nije jasno u čemu je, zapravo, bio najveći problem...

Mogu se složiti da je tamo na neki način „nezgodan“ teren, da je specifičan i stadion, pa i atmosfera donekle „umrtvi“ protivnika. Stoga se u svakom pogledu moramo dobro pripremiti za tu utakmicu jer nam je ona jako važna za nastavak sezone. Koprivničani mogu igrati bez nekog posebnog pritiska, daleko su od bilo kakvog imperativa. Mi smo njima izazov kao što je Hajduk bio nama i moramo se tako i postaviti te od prve minute krenuti kako se dogovorimo.  Sve su naše utakmice bile dosta tvrde, ne baš osobito lijepe za gledanje, osim one prve koju smo dobili 3:2 u Koprivnici. Imaju oni dosta dobrih pojedinaca, opet su fino posloženi, što nam govori da moramo biti u top-izdanju ako želimo pobijediti. Moramo biti stabilniji u fazi obrane, ne primati jeftine golove, kako biso dobili sigurnost i bili još ubojiti u napadu. 

Ejupi posebno motiviran

Konferenciji je nazočio i prvi klupski strijelac i trenutno vodeći „topnik“ HNL-a Muzafer Ejupi koji je u prvenstvenim susretima već uspio postići 11 golova. Stoga je logično da je, napokon, pozvan u reprezentaciju Makedonije koju krajem ožujka očekuju susreti s Lihtenštajnom i Bjelorusijom.

Sretan sam, naravno, iako sam predugo čekao na ovaj poziv koji je sada ipak došao očekivano. Dat ću sve od sebe ako budem dobio priliku, a vidjet ćemo što je izborniku u planu, kazao je osječki centarfor.  

Pitali su novinari Ejupija može li u dresu Osijeka premašiti brojku od 16 pogodaka koliko je postigao prošle sezone igrajući za Slaven Belupo?

Mislim da mogu zabiti više, zapravo sam siguran u to! Moj posao su golovi, nastojim ga odraditi što bolje mogu. Naravno uz pomoć svih ostalih suigrača. 

Voli zabijati bivšim klubovima!

„Muzo“ se ne zamara time da će opet zaigrati protiv svog bivšeg kluba i da je njegov nastup s „farmaceutima“ ipak pod posebnim povećalom...

Belupo je za mene prošlost, sada se borim za NK Osijek i dajem koliko mogu za njegove uspjehe. Idemo tamo odigrati dobru utakmicu, kako je i trener rekao,  ponoviti ono što smo pokazali s Hajdukom i nastojati uzeti sva tri boda. Meni je svakako cilj opet zabiti. Iskreno, više volim biti strijelac protiv svojih bivših klubova nego protiv ostalih momčadi! Dakle, nadam se da ću ponoviti ono izdanje iz prošle jeseni kada smo pobijedili u Koprivnici, a ja postigao dva gola. No, prvenstveno nas sve skupa zanima pobjeda. 

Poznato je da će Osijek u idućih osam dana odigrati tri utakmice, budući da između Slaven Belupa i Cibalije u borbi za bodove slijedi i dvoboj s Rijekom u Kupu... 

Mislim da smo dovoljno spremni za ono što nas očekuje. Idemo utakmicu po utakmicu, prvo razmišljajući o Slaven Belupu, a onda redom dalje. Ne vidim zašto ne bismo bili pravi u svim tim ogledima.