Osječani su iskoristili obje svoje prigode i četvrti puta ove sezone pobijedili momčad Slaven Belupa.

I četvrti puta ove sezone osječki je prvoligaš pobijedio momčad Slaven Belupa. Opet je to bilo s golom razlike, u okolnostima kada je domaćin imao prednost, a Osječani su uspjeli doći do rezultatskog preokreta i na kraju slaviti. Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić isključivo je bio zadovoljan osvojenim bodovima:

Čestitam našim igračima na pobjedi, a navijačima zahvaljujem na podršci koju su nam i ovaj puta pružili. Moram čestitati i kolegi Kopiću jer je Slaven Belupo danas bio bolji u mnogim elementima igre, radili su nam konstantni pritisak, bolje su se kretali i uzimali „ničije“ lopte. Znam da je u podsvijesti mojih igrača bila spoznaja da i s neriješenim ishodom ostajemo 13 bodova ispred Koprivničana, a na kraju je ispalo još bolje jer smo pobijedili i otišli na velikih 16 bodova razlike u odnosu na njih. Preokrenuli smo rezultat, to znači da su nam igrači pokazali karakter i u okolnostima kada smo igrali slabije. Bile su nam dovoljne dvije šanse za dva gola, to je također draž nogometa.

Zekić pogodio s izmjenama

Vrijedno je konstatirati da je Zekić pogodio s izmjenama u nastavku utakmice jer su Lesjak i Pušić koje je uveo s klupe bili ključni pojedinci u osmoj gostujućoj pobjedi...

Složit ću se da su obojica odlično ušla u igru i donijeli su nam ono što nam je nedostajalo. Pritom mislim na veću dozu agresivnosti i bolju reakciju na protivničke  „druge“ lopte što  je otupilo njihovu napadačku oštricu. Lesjaka smo povukli u zadnji red, zaigrali s trojicom odostraga, da Ejupiju pridružimo još jednog napadača kako bismo bili opasniji. Kada već nismo mogli doći do šansi kroz igru, pokušali smo na drugi način, što prije loptu prebaciti u zonu iz koje bismo mogli zaprijetiti. Uspjeli smo i moram biti zadovoljan. Ostalo je, doduše, i u pobjedi dosta upitnika, ali ne želim biti previše  kritičan ni prema svojim igračima, ni prema sebi. Činjenica je da smo protiv Hajduka bili puno raspoloženiji i okomitiji, međutim, na kraju se neće pričati o dojmu nego se piše rezultat.

Osvježiti se do srijede

Nemaju Osječani vremena za bilo kakvo produženo slavlje jer već za nekoliko dana igraju još jednu vrlo značajnu utakmicu od koje također puno očekuju.

Već u srijedu nas čeka uzvrat s Rijekom u polufinalu Kupa. Neki su nam igrači zaradili kontuzije na ovom gostovanju, vidjet ćemo što će biti s Pušićem kojega smo morali mijenjati zbog ozljede zadnje lože. Umor je sigurno prisutan, no vjerujem da će se dečki osvježiti i oporaviti, kako bi s Riječanima dali sve od sebe nadajući se najboljem. 

Trener Slaven Belupa, Osječanin Željko Kopić bio je vidno razočaran rezultatom i činjenicom da su njegovi izabranici u četiri utakmice u drugom dijelu sezone osvojili samo jedan bod...

Napravili smo u pripremi sve što je bilo potrebno i pokazalo se da je to bilo kvalitetno. Bili smo bolji prvo poluvrijeme, imali i gredu, a znali smo da će Osijek nešto promijeniti u svom rasporedu u nastavku i zaigrati s drukčijim gardom što se i dogodilo. Ipak, nastavili smo s dominacijom i prvi zabili gol. Gosti su izjednačili iz prekida iz svog prvog udarca na naša vrata, a drugi im je, eto, bio i pobjedonosni. Izgubili smo i sigurno prolazimo kroz teško razdoblje, međutim, generalno nemam većih primjedbi ni na jednog pojedinca jer svi dobro rade  i siguran sam da smo na dobrom putu i da ćemo brzo izaći iz krize. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL