Navijači su nagradili naše nogometaše pljeskom i pjesmom s tribina, cijeneći pristup i angažman Bijelo-plavih.

Zoran Zekić je na press konferenciji, nakon poraza od Rijeke i eliminacije iz Kupa Hrvatske, pred novinarima izjavio ono na što su mnogi osječki navijači pomislili odlazeći iz Gradskog vrta. Odnosi se to na pitanje kakav bi rasplet bio da su Osječani ostali brojčano ravnopravni sa svojim protivnikom koji je Lesjakovo isključenje materijalizirao i ipuno lakše izborio finale. No, generalno gledajući, nema se domaćinu što zamjeriti na onome što je prezentirao u srijedu predvečer. Dali su naši nogometaši onoliko koliko su u datom trenutku mogli, borili se od prve do posljednje minute, a da nije bilo crvenog kartona, možda bi se i našli u situaciji da uz pomoć svojih vjernih navijača pokušaju zadnjim atomima snage učiniti čudo. Ovako, otišlo se u poraz, Rijeka je još jednom slavila u Osijeku, ali nije bilo onog razočaranja u smislu da je, kojim slučajem, izostala odlučnost, volja i želja da se učini nešto rezultatski veliko.

Nije bilo odustajanja nijednog trenutka

Uostalom, Kohorta je zajedno sa ostalim simpatizerima Osijeka dečke nagradila pljeskom i pjesmom, bez obzira na ishod koji je bio daleko od zadovoljavajućeg. Znači da su „fanovi“ prepoznali ovo o čemu pišemo i okolnosti u kojima je Rijeka došla do trijumfa. Stoga i treba izvući nešto korisno i nakon poraza, posebice jer u zgusnutom rasporedu utakmica nema vremena da bi se  žalilo za onim što je bilo i na što se više ionako ne može utjecati. Vidjelo se još jednom da gledatelji cijene neupitni angažman na terenu, da su bili uz Bijelo-plave i kada je postalo sasvim izvjesno da će Rijeka neokrznuta proći Gradskim vrtom. Osječani se nisu predali na travnjaku, iako im je s igračem manje bilo jako teško suprostaviti se najboljoj momčadi u Hrvatskoj. Odustajanja nije bilo ni u jednom trenutku, pa su „isprovocirane“ i šanse koje su u nastavku imali Boban, Ejupi i Lukić u dva navrata, a to je pohvalio i trener Zekić.

Već je u mislima nova utakmica

Ako već nećemo u borbu za trofej, ostaje nam drugi kolosijek, natjecanje koje traje 36 kola, a u kojem je Osijek od početka sezone pri samome vrhu, cijelo vrijeme među četiri najbolje plasirana prvoligaša. Momčad nam je na trećem mjestu HNL-a i sigurno će učiniti sve da tu i ostane. Stoga u glavama igrača odmah treba biti prisutna Cibalia koja nam u subotu dolazi u goste. Bez obzira i na fizičku i psihičku ispražnjenost i činjenicu da je kod mnogih igrača akumuliran popriličan umor, treća bi uzastopna pobjeda u borbi za bodove bila važan korak na putu ka ostvarenju cilja.