Bijelo-plavi uspješni i treći puta za redom u borbi za bodove i pun pogodak opet proslavili uz pjesmu s tribina.

I treći puta za redom Osijek je uknjižio sva tri boda. Nakon Hajduka i Slaven Belupa, pun pogodak je ostvaren i protiv Cibalije u Gradskom vrtu. Nije bilo nikakvih dvojbi tijekom ovoga susreta, pa su Osječani zabilježiti i 14. prvenstvenu pobjedu. Bez obzira na akumulirani umor uslijed činjenice da je to Zekićevoj momčadi bila treća utakmica u samo sedam dana, trijumf nije dolazio u pitanje. Jednostavno, razlika u kvaliteti je takva da Bijelo-plavi i kada nisu u svom top-izdanju, nemaju većih problema s Vinkovčanima koji će se teško spasiti izravnog ispadanja iz HNL-a. Čekali smo na prvi pogodak do 43. minute, a kada je gostujuća brava otključana, bilo je jasno da gosti teško mogu preokrenuti stvari na terenu.Još smo jedan gol vidjeli u nastavku, sasvim dovoljno za tri očekivana boda, uz još dosta izglednih situacija koje su ostale neiskorištene, ali nitko za njima nije osobito žalio...

Lopa postao ljubimac publike

Prvo ime susreta svakako je bio dvostruki strijelac Dmytro Lopa. Od početka se vidjelo da je raspoložen za igru, cijelo je vrijeme tražio loptu  koja je nekako baš i bila najsigurnija u njegovim nogama. Niskim težištem i odličnom tehnikom vrlo je nezgodan za čuvanje te je uvijek u situaciji nadmudriti suparnika i dovesti ga u probleme. Ukrajinac se poput šila zabija u protivnički šesnaesterac, vješt je i u driblinzima, dobrog i preciznog udarca što je pokazao i u subotu. Lopa je definitivno postao novi ljubimac osječkih navijača jer ne samo da se izborio za status standardnog prvotimca nego je definitivno i jedan od nositelja igre. Kada se prisjetimo da je u Gradski vrt stigao uz najmanje pompe od svih pojačanja, dolazeći na posudbu iz Puskas Akademije, možemo zaključiti kako je svojim angažmanom potpuno opravdao očekivanja. Zabio je Dmytro ove polusezone već tri pogotka, oko njega se uvijek nešto događa, a budući da mu vjeruju i suigrači, često će mu proslijediti loptu i u onim situacijama kada se očekuje nekakav individualni bljesak.

Neizostavna podrška s tribina

Posebno poglavlje pripada navijačima. Naročito onima na istočnoj tribini. I Kohorti i svima ostalima koji joj se pridružuju na svakoj utakmici, stvarajući posebnu atmosferu na stadionu. To je ono što veseli i naše nogometaše , stručni stožer i Upravu jer Osijek ima značajnu navijačku potporu i u takvim okolnostima lakše ostvaruje i rezultatske ciljeve. Scena na kraju domaćih ogleda našeg prvoligaša, ona divna simbioza igrača i njihovih fanova, jedan je od najvećih dobitaka Nogometnog kluba Osijek u njegovom globalnom ovosezonskom preobražaju. Kada je takvo ozračje u osječkoj nogometnoj areni, zadovoljstvo je dolaziti na utakmice i osjećati se dijelom takve pozitivne priče.  Samo neka traje!