ŽOK Osijek se ove sezone probio u prvu jakosnu skupinu državnog prvenstva i ostvario plasman iznad očekivanja.

Gledajući značaj nastupa osječkih prvoligaša proteklog vikenda, najznačajniju pobjedu ostvarile su odbojkašice Osijeka. One su, naime, s tri osvojena boda (3:1 u setovima) protiv izravnog konkurenta, ekipe Kaštele DC, u završnom dvoboju razigravanja za poredak od prvog do četvrtog mjesta u elitnom hrvatskom razredu – potvrdile visoku, treću poziciju.

I na tomu im treba čestitati, budući da su ove sezone izborile nastup u prvoj jakosnoj skupini, a već su ostvarile i više od očekivanoga. Plasman odmah iza nedodirljivih Marine Kaštela i zagrebačke Mladosti, svakako je vrijedan respekta...

Kuglači Kandita ostali prvoligaši

Uspješne su bile i nogometašice Osijeka, no to i nije neka vijest jer one ne znaju već godinama za poraz u domaćim natjecanjima. Ekipu Pregrade u gostima su svladale čak s 13:0! Imali smo u subotu na Pampasu zanimljiv kuglački dvoboj, gradski derbi koji je bio puno značajniji za momčad Kandita u odnosu na uvjetnog domaćina, sastav Osijeka. „Slatki“ su poraženi rezultatom 3:5, međutim, to ih ipak nije stajalo gubitka prvoligaškog statusa, ostali su treći odostraga, dok je Osijek na kraju zauzeo peto mjesto.  

Košarkaši Vrijednosnica Osijek izgubili su u gostima kod „davljenika“ Gorice (80:64) u jednoj od svojih slabijih utakmica u posljednje vrijeme, dok su rukometašice Osijeka podijelile bodove s ekipom Splita u dvorani Zrinjevac. Bilo je 30:30, a posve mladi osječki sastav i dalje nastavlja borbu za opstanak, vjerujući kako ipak može izbjeći ispadanje iz prvoligaškog društva.