Osječani su ove sezone oba puta bili uspješni gosti kod Istre, sada to žele potvrditi i u Gradskom vrtu.

Hajduk je očekivano pobijedio Cibaliju i s tri osvojena boda se izjednačio s Bijelo-plavima u borbi za treće mjesto na tablici. Sličnu situaciju su Osječani imali i prije svoga ogleda sa Splitom u prošlom kolu, pa su pobjedom otišli na plus tri. Sada opet žele stvoriti takvu bodovnu razliku, vjerujući da će i drugu uzastopnu utakmicu pred svojim navijačima uspješno riješiti.

Naravno da Istru nitko ne pocjenjuje, bilo bi to i bahato i neodgovorno s obzirom na spoznaju da su Puljani ove sezone već uspjeli odigrati neriješeno u Gradskom vrtu, a ni sada zasigurno nisu bez ambicija. No, ono u što se svi uzdamo je kvaliteta osječkog sastava, dobra atmosfera u momčadi, kao i navijački vjetar u leđa kojega Osijek ima od svoje Kohorte. 

Širok spektar osječkih strijelaca

U posljednja dva domaća nastupa, protiv Cibalije i Splita, klubova koji su na začelju ljestvice, čovjek odluke bio je Dmytro Lopa. Prethodno je Hajduka „sredio“ Muzafer Ejupi, a ono što trenera Zorana Zekića zasigurno veseli je spoznaja da je širok spektar igrača koji pogađaju protivničku mrežu.

To je nova vrijednost našeg prvoligaša jer ni suparnici ne znaju odakle im sve, i od koga, može prijetiti opasnost. Nadamo se da će se to pokazati i u ogledu s Puljanima koji imaju kvalitetnih igrača u svojim redovima, kao i stabilnost unutar Kluba, a ne pritišće ih nikakav rezultatski imperativ. Bilo bi odlično kada bi Osijek ponovio ono što je u ovoj natjecateljskoj godini već u dva navrata uspio napraviti u Puli, kada je bio puno bolji od Istre i potpuno zasluženo na njenom terenu osvojio svih šest bodova.

Dobiti drugu u nizu jako je važno zbog povratka na treću poziciju i kompletnog ozračja, ne samo unutar Kluba, nego i među njegovim navijačima i simpatizerima. 

Vratiti se na tri boda prednosti

Kohorti za rođendan – pobjeda bi u tom kontekstu imala dvostruku vrijednost. Igrači ne dvoje da će bodovi ostati u Gradskom vrtu, iako su im izjave uvijek odmjerene. Tako je i uoči ovoga dvoboja.

Morat ćemo pružiti bolju igru nego protiv Splita kojega smo svladali sa 4:0, ali su nam neke okolnosti išle u prilog. Istra je neupitno kvalitetnija u odnosu na Splićane, tako da će nam najvažnije biti ostvariti novi trijumf, ne razmišljajući pritom koliko bismo golova mogli postići. Bolji jesmo, uostalom ogromna je razlika i u osvojenim bodovima, našima i njihovima, a čvrsto vjerujem da ćemo odigrati dobro i vratiti se na tri boda prednosti ispred Hajduka, rekao je Gabrijel Boban, napadač NK Osijek.

Utakmica između Osijeka i Istre 1961 u subotu počinje u 19 sati. Glavni će sudac biti Bruno Marić iz Daruvara, a za pomoćnike su mu delegirani Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete)  i Goran Loparac (Sladojevci).