Najbolje rezultate od pet naših kategorija ostvarili su učenici Vedrana Nikšića i Ante Bekavca.

Mladi nogometaši Osijeka, koji su nastupili u pet dobnih kategorija na međunarodnom turniru „Prvi koraci 2017“, vraćaju se kući iz Splita. Najbolje rezultate među Bijelo-plavima ostvarile su generacije 2004. i 2005. koje su osvojile treće mjesto u svojim dobnim uzrastima. Učenici Vedrana Nikšića (2004.) prvo su u polufinalu poraženi od Sesveta i to u izvođenju jedanaesteraca, nakon što je prethodno rezultat bio neriješen 1:1. „Penali“ su odlučivali i u posljednjem susretu protiv sinjskog Junaka. Tijekom igre nije bilo golova, a naši su nogometaši bili uspješniji s bijele točke i na kraju završili na trećoj poziciji. Momčad sastavljena od igrača 2005. godišta u polufinalu je izgubila od Hajduka 0:2. Zatim je uslijedila utakmica za treće mjesto i pobjeda nad Šibenikom također u izvođenju jedanaesteraca, nakon što je prethodno rezultat bio neriješen 0:0.

Posebno iskustvo za najmlađe 

Generacija 2006. svladala je Sesvete u osmini finala 2:0, da bi potom u četvrt-završnici poražena od Rudeša rezultatom 0:1. Godinu dana mlađa momčad našeg prvoligaša pobijedila je Spinut s 2:0, a onda je u četvrtfinalu izgubila od Dinama 0:1. Među osam najboljih u svojoj kategoriji stigla je i generacija 2009. Nakon što su naši dječaci bili bolji od Uniona s 2:0, istim rezultatom u ogledu za plasman u polufinale eliminirao ih je domaći Adriatic.

Možemo biti vrlo zadovoljni, pri čemu ne mislim samo na rezultate i plasmane naših momčadi. Nama u tim kategorijama još nije rezultat ispred svega ostaloga, što naravno ne znači da nam je manje važan, ali ga ne stavljamo pred trenere i njihove učenike kao nekakav imperativ. Dakle, lijepo je i nama pobjeđivati, to se podrazumijeva, ali ne mora to uvijek biti pod svaku cijenu. Težimo igri, usvajanju zahtjeva  i svemu onome što će nam u budućnosti zasigurno donijeti puno dobrih stvari. Pohvalio bih sve naše igrače koji su iskazali uzorno ponašanje tijekom cijeloga turnira, a domaćinima zahvalio na gostoprimstvu koje su nam iskazali. Bilo je to dobro iskustvo, posebno za naše najmlađe nogometaše koji su prvi puta bili na takvom putovanju i višednevnom natjecanju izvan svojih domova i mogu reći da su se dobro snašli, ispričao nam je voditelj Škole nogometa Miroslav Žitnjak.