Utakmica je riješena u prvom poluvremenu kada je sjajni Ukrajinac dvaput zatresao gostujuću mrežu. 

Još jednom je Zoran Zekić došao na press konferenciju zadovoljan i raspoložen nakon nove pobjede našeg prvoligaša koji je zadržao treće mjesto na tablici i nakon 28. kola HNL-a. Istra je, napokon, pokleknula u Gradskom vrtu, u kojem je (pre)dugo bila nesavladiva...

Čestitke našim igračima, Kohorti također na 29. rođendanu. Mislim da smo im poklonili ono najljepše što su od nas i očekivali. Prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, s puno dubine i priključka svih linija u napadačkim akcijima. Zabili smo dva prekrasna gola, ali ne bih sada opet posebno isticao Lopu jer su i suigrači zaslužni za njegove pogotke. Drugo poluvrijeme ipak nije bilo na toj razini,nismo odigrali u tom razdoblju kako smo htjeli i kako smo se dogovorili, no najvažnije je da smo susret uspješno priveli kraju jer su nam ovi bodovi bili iznimno važni, pričao je Zekić. 

Ukrajinac podsjetio na Turkovića

Novinari su ipak htjeli još poneku trenerovu rečenicu o Dmytru Lopi koji je definitivno osvojio navijače Osijeka svojom lucidnošću i majstorskim golovima...

Sjećate se da je došao nekako na „mala vrata“ i to ozlijeđen, u stanju koje nije bilo ohrabrujuće, pa mu je dugo trebalo da uhvati ritam. Sada je to nešto sasvim drugo. Mislim da je zadovoljstvo gledati i njegove suigrače koji ga toliko cijene jer znaju da se mogu osloniti na njega u igri, to je trenutno naša velika snaga. Ja osobno takve poteze, poput „lažnjaka“ koji su prethodili drugom golu, nisam vidio u Gradskom vrtu još iz vremena Almira Turkovića! Čestitam mu i vjerujem da će nastaviti u istom ritmu jer je karakteran i sve bolje trenira. 

Osijek na svom kontu već ima 53 boda što je ogroman pomak u odnosu na prethodne sezone:

Stvarno je fantastično to što smo dosad napravili. U nekakvim planovima za ovu sezonu to nitko nije mogao očekivati. S druge strane, mene raduju ovako dobri nastupi, posebno ta raznovrsnost koju imamo u napadačkom dijelu. Gledatelji imaju što vidjeti i u čemu uživati, zato mi je ova pobjeda još i draža. 

Zajedništvo s navijačima je fantastično!

Kada je riječ o navijačima, posebice o potpori koja dolazi s Kohortinog Istoka, Zekić je ponovio ono što često ističe, ne samo za medije...

To je nešto fenomenalno! U našem se nogometu obično potenciraju negativne stvari. A ovo naše zajedništvo s navijačima koje, eto, potraje i petnaestak minuta nakon utakmice, stvarno zaslužuje da se o tome piše i govori. Svaka čast Kohorti, svima koji tako zdušno navijaju za Osijek.

Kormilar Puljana Marijo Tot sportski je čestitao domaćinu na pobjedi, no žalio je za propuštenim šansama u drugom dijelu, kada su gosti u nekoliko navrata opasno zaprijetili:

Naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatom, učinili smo ovo slavlje Kohorte potpunim jer smo izgubili utakmicu u kojoj su bila dva sasvim različita poluvremena. U prvom je Osijek definitivno bio bolja momčad, imao je svoje šanse i postigao dva gola preko raspoloženog Lope koji je i ovaj puta pokazao kakav je znalac. On je s dva prekrasna, genijalna poteza riješio utakmicu. Nismo ga uspjeli neutralizirati iako smo znali da je ključ pozitivnog rezultata zaustaviti upravo njega. No, mislim da ćete se svi složiti kako smo mi u drugom dijelu bili dominantniji i bolji protivnik s tri lijepe prigode. Žao mi je što smo izgubili jer smo se došli nadigravati i vjerujem da je publika mogla uživati u takvom nogometu. Mi se kao klub pridružujemo čestitkama Kohorti za njihov rođendan i moram reći da su zaista sjajno navijali. To je respektabilna navijačka skupina i bilo je ove subote lijepo biti ovdje, iako mi je, naravno, žao što smo izgubili.