Golovi koje zabija sjajni Ukrajinac posebna su priča, a onaj drugi protiv Istre je – nogometna čarolija.

Opet se pjevalo nakon utakmice u Gradskom vrtu. Navijači i igrači podijelili su veselje nakon još jedne pobjede, ovaj puta nad Istrom 1961. I petnaestak minuta po svršetku susreta Bijelo-plavi i Kohorta još su zajednički slavili, a kada su se i reflektori ugasili – osječki su nogometaši završili na ogradi istočne tribine i ta simbioza s Kohortom je doživjela vrhunac.

Izazvalo je to pozornost i ostalih gledatelja koji nisu napuštali stadion, pa nam je svima ostala lijepa i dojmljiva slika, jedinstvena u hrvatskim nogometnim arenama. Rođendan naše navijačke skupine, 29. po redu, ništa nije moglo pokvariti. Prijeteća kiša je, srećom, izostala, a Zekićevi su se izabranici na terenu potrudili da publika u svemu bude zadovoljna.

Osijek je osvojio nove bodove, ne ispušta treće mjesto na tablici, a ozračje koje vlada u Gradskom vrtu je takvo da svi koji vjerno prate Osječane jedva čekaju novo okupljanje na tribinama. 

Majstorija koja će se pamtiti!

Jedan čovjek u toj lijepoj subotnjoj večeri ipak zaslužuje posebno izdvajanje. Dmytro Lopa nas je svojim loptačkim umijećem podsjetio na najveće majstore koji su nosili bijelo-plavi dres. Nezadrživi Ukrajinac opet je demonstrirao klasu, a golovi koje je postigao još se prepričavaju među ljubiteljima nogometa.

Prvim je već u 8. minuti nagovijestio da će to biti njegova večer, a drugi je, iz 25. minute, bio prava čarolija. Driblinzi i „lažnjaci“ na rubu gostujućeg peterca izludili su Puljane. „Pobacao“ ih je Lopa nekolicinu na travu, „lomio kičmu“  svojim nepredvidivim potezima, nemoćan je bio i vratar Iveša, pa je nastao pravi delirij kada je Dmytro svoju egzibiciju okončao neumoljivom egzekucijom.

Kako je to na konferenciji za novinare primjetio i Zoran Zekić, takve majstorije ovdje nisu viđene još iz vremena pravih „minijatura“ Almira Turkovića.. Dočekao je Lopa da mu navijači skandiraju, da ga s travnjaka ispraćaju ovacijama, a netko se u Kohorti pobrinuo i da ga razveseli ukrajinskom žuto-plavom zastavom koju smo primjetili na Istoku. 

Odlično izdanje u prvih 45 minuta

I ostali su igrači Osijeka zaslužili pohvale, posebno za ono što su prezentirali u prvih 45 minuta. Bila je to igra koja plijeni i možemo je svrstati među najbolja osječka izdanja ove sezone. Sve je u tom razdoblju funkcioniralo jako dobro, Osječani su već u prvih pola sata praktički riješili pitanje pobjednika, a Puljani im nisu uspjevali opasnije zaprijetiti.

U nastavku je Istra odigrala bolje, stvorila je pritom i nekoliko lijepih prigoda, ali je Malenica sačuvao mrežu. Domaćin je u tom dijelu utakmice „smanjio gas“, na što je utjecao i rezultat koji im je, prethodno, širom otvorio vrata novog trijumfa. 

I tako su Bijelo-plavi i nadalje odmah iza Rijeke i Dinama, s tri boda prednosti ispred četvrtoplasiranog Hajduka. I baš nam je drago što je sljedeći susret u Gradskom vrtu već u petak, 21. travnja. Dolazi nam zaprešićki Inter, još jedan dužnik iz jesenske polusezone, kada je uspio ostati neporažen u gradu na Dravi.

Bit će to zasigurno dodatni motiv Barišiću i suigračima za treću uzastopnu pobjedu.