Inter se u Osijeku opet predstavio kao ozbiljan protivnik, no Osječani su seriju domaćih susreta završili s tri nova boda na svom kontu. 

Uspješno su Osječani riješili još jedan prvenstveni dvoboj pred svojim navijačima. Ni Inter nije uspio izvući nikakav bodovni plijen iz Gradskog vrta, pa su Osječani u domaćoj seriji ogleda ostvarili maksimalan učinak. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare rekao da to sigurno nije bilo priželjkivano izdanje njegove momčadi kada je igra u pitanju, ali je rezultatski cilj ostvaren...

Kako sam i u najavi govorio, bila je to jako teška utakmica za nas. Igrali smo protiv momčadi koja je došla u Osijek neopterećena rezultatom i odigrala vrlo dobro. Nametnuli su nam se u sredini terena, mi tu nismo odgovorili kako smo trebali. Gosti su se postavili s pet obrambenih igrača, tako da smo mi trebali imati "višak" u veznom redu, ali to ipak nije bilo tako. No, da ja ne bih sada bio prekritičan i prema našim igračima i prema sebi, reći ću da je najvažnija pobjeda. To nam je treća u ovoj seriji uzastopnih domaćinstava, a pričali smo još i prije susreta sa Splitom da je prilično teško dobiti tri zaredom. Nismo bili na razini dvoboja s Istrom od prije tjedan dana, ali prave momčadi i ovakve utakmice rješavaju u svoju korist. Imali smo raspoloženog vratara i još dvojicu igrača u polju, ali su se dečki borili i tim angažmanom zaslužili bodove. 

Lakše podnositi pritisak

Govoreći o teško izborenoj pobjedi, Zekić je dodao kako se i sam ispraznio tijekom utakmice, dajući upute svojim igračima na terenu. Činjenica je da je susret bio neizvjestan i da su se Osječani morali itekako namučiti da bi svladali goste iz Zaprešića.

Morali bismo malo lakše podnositi pritisak i zaigrati slobodnije. Isto tako, moramo biti obavezniji u fazi obrane jer su nam igrači stajali predaleko od protivničkih. Prelako smo ispadali iz igre, a onda smo i dobili nekoliko žutih kartona u takvim situacijama. Eto, Lopi je to treći, pa ga neće biti na Rujevici u idućem kolu. Ipak, imamo šest bodova više od Hajduka i moram biti zadovoljan. Nadam se da će ta bodovna razlika ostati i nakon njihova gostovanja u Maksimiru. 

„Ejupija sam spreman čekati“

Na pitanje o Ejupiju i spoznaji da već duže vrijeme nije uspio zatresti protivničku mrežu, osječki je kormilar odgovorio: 

Meni je simptomatično da i Petrovikj i Ejupi nakon povratka iz makedonske reprezentacije budu u takvom izdanju. Ne želim nikoga prozivati, ali mi je teško shvatiti da nam oba igrača dođu praktički u iste probleme. Muzafer je kao i ostali napadači, kada im se dogodi golgeterski post u nekoliko utakmica zaredom. Trenutno je u kriznom razdoblju, no kada opet zabije, sigurno će ga krenuti. Momčad ga u međuvremenu mora istrpiti, a on ne smije, kao ni bilo koji drugi igrač Osijeka, biti malodušan. Ako radiš i vjeruješ u sebe, sve to dođe na svoje. Osobno sam ga spreman čekati jer nam puno znači. 

Toplak žalio za propuštenim

Trener Intera Samir Toplak je bio dvojakog raspoloženja što je i obrazložio govoreći o svojim dojmovima nakon utakmice u Gradskom vrtu:

Odigrali smo najbolje u ovom dijelu sezone, a opet smo ostali bez bodova. Moram istaknuti da sam vrlo zadovoljan kako smo izgledali u ovom susretu, ali ništa nismo rezultatski napravili. Žao mi je zbog toga jer mislim da smo tijekom svih 90 minuta dominirali u igri. Golovi su plod individualne kvalitete protivničkih igrača koji zabijaju iz prilika koje mi promašujemo. U više situacija smo bili tako blizu izjednačujućem pogotku, međutim, ipak nismo uspjeli. Osječanima čestitam i želim istaknuti da mi je zaista drago zbog svega ovoga što se događa u vašem klubu. Hrvatski nogomet zaslužuje ovakav Osijek!