Osječani su više od 45 minuta imali igrača manje, ali se nisu predali na terenu.

Riječani su u utorak navečer slavili na svojoj Rujevici, a Osječani nisu bili razočarani svojom izvedbom, unatoč porazu kojega su doživjeli. Pritom treba uvažiti okolnost da su gosti više od 45 minuta igrali bez isključenog Ejupija. Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić je na konferenciji za novinare rekao:

Rijeci čestitam na zasluženoj pobjedi, još jednoj u nizu, a svojim dečkim na drugom poluvremenu, koje je iz našeg kuta zaista bilo dobro, bez obzira što smo imali igrača manje na terenu. Izgubili jesmo, ali mislim da ima dosta stvari s kojima mogu biti zadovoljan, a odnose se na drugi dio utakmice. To se posebice tiče angažmana i zalaganja jer se tako bori za svoj klub i kada je teško, kada dosta toga ide protivniku u korist.  Inače, prijelomni trenutak je svakako bio drugi žuti karton Ejupiju u samoj završnici prvog poluvremena. Rijeka je i prije toga bila bolja, ali da smo ostali brojčano izjednačeni, vjerujem da bismo češće i ozbiljnije ugrozili vrata domaćina.

Misli su okrenute Lokomotivi

Kormilar Osječana nimalo ne sumnja da će Rijeka osvojiti titulu, za koju smatra da joj ni u kojem slučaju ne može izmaknuti:

Rijeka će sigurno biti prvak, tu više nema nikakve dvojbe. Mislim da su to ove godine apsolutno i zaslužili jer su od početka sezone do sada daleko najviše pokazali, što smo i mi, eto, osjetili na svojoj koži. Imaju sve što treba za titulu, tako da im možemo već unaprijed čestitati.

Što se njegove momčadi tiče, Zekić se koncentrira na ono što slijedi u završnici ligaškog natjecanja:

Dali smo sve od sebe u svakoj utakmici, rijetko kada sam imao primjedbe u tom pogledu, ne sumnjam da će tako biti sve do kraja Prvenstva. Vjerujem da ćemo zadržati našu razinu igre i ostati treći ispred Hajduka, što bi svakako bio lijep uspjeh za nas. No, idemo prvo svladati Lokomotivu i idućem kolu, to nam je sada najvažnije.

Kek još ne slavi titulu

Matjaž Kek je na „pressici“ dočekan pljeskom riječkih izvjestitelja koji, očito, nimalo ne dvoje da će Rijeka osvojiti povijesni naslov prvaka:

Čestitke našim igračima jer smo i šesti puta ove sezone pobijedili jednu od najboljih momčadi u HNL-u. Izuzetno dobro smo ušli u utakmicu i kvalitetno je odigrali, a i Osijek je bio dobar. Šteta što nismo realizirali barem neku od brojnih šansi koje smo imali. To se posebno odnosi na Gavranovića koji je igrao odlično, bez obzira što nije bio strijelac. Normalno je da nam je na ruku išao crveni karton gostujućeg igrača, ali ste vidjeli kako se u određenom razdoblju drugom poluvremena uvukla mala nervoza u naše redove. No, publika nas je digla, ta simbioza je bila vrhunska. Ovom pobjedom smo korak bliže cilju, ali još je 18 bodova u igri, prema tome - nismo još na kraju puta, izjavio je Kek.

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL