Naš prvoligaš u futsalu pobjedom može osigurati nastup u doigravanju za prvaka Hrvatske.

Najvažniju utakmicu sezone u petak navečer, s početkom u 20 sati, u dvorani Zrinjevac odigrat će momčad Osijek Kelmea u državnom prvenstvu u futsalu. Na rasporedu je posljednje kolo u kojem će pasti odluka tko će krenuti u borbu za prvaka Hrvatske. Izravni su konkurenti slavonski prvoligaši Osijek Kelme i Brod 035. Brođani su trenutno bolje plasirani, nalaze se na petom mjestu s bodom više od osječkog sastava koji je stepenicu niže. U slučaju pobjede, Osječani bi, dakle, pretekli svog najbližeg susjeda u ligaškom natjecanju i produžili sezonu, dok u preostala dva ishoda to i ne mora biti tako. Naime, ukoliko utakmica između Squarea i Alumnusa završi pobjedom domaćina, samo bi jedan slavonski prvoligaš išao u play-off, dok neriješeni rezultat ili poraz Dubrovčana idu na ruku i Osijek Kelmeu i Brodu 035.

Ponoviti igru iz Slavonskog Broda

Osječka je momčad u prvom dijelu sezone slavila u Slavonskom Brodu sa 4:2, a to će nastojati ponoviti i pred domaćom publikom. A upravo bi navijači mogli imati značajnu ulogu u ovom derbiju jer njihova podrška s tribina Bijelo-plavima može biti veliki poticaj i nositi ih na putu do velike pobjede. Vjerujemo da tako razmišljaju i u Kohorti i da će i ovaj puta doći u Zrinjevac jer ih naši dečki uistinu trebaju.

Ne sumnjam da će to biti odlična utakmica, puna naboja s obje strane jer je i ulog obostrano velik. Nadam se da ćemo uz podršku navijača ostvariti cilj i zato ih pozivam da u što većem broju budu na tribinama kako bismo na kraju zajedno proslavili ulazak u play-off, rekao je osječki kapetan, pouzdani vratar Ivan Mladina.