Osječani bolji od susjeda iz Slavonskog Broda, a u subotu nam košarkaši igraju protiv Splita u Gradskom vrtu.

Osijek Kelme ostvario je plasman u doigravanje državnog prvenstva u futsalu. Osječani su u petak navečer u Zrinjevcu svladali izravnog konkurenta, momčad Brod 035 rezultatom 3:1. Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu, a strijelci za Bijelo-plave bili su Šalaj, Mijić i Dakić . Susret je pratilo oko 400 gledatelja, a slavonski derbi u potpunosti je opravdao očekivanja.

Naš će prvoligaš u četvrtfinalu play-offa igrati protiv ekipe Novo vrijeme Apfel koja će biti domaćin u prvom ogledu, na svom parketu u Makarskoj. 

„Brokeri“ žele još jednom u Split

U subotu će težak ispit imati košarkaši Vrijednosnica Osijek. Oni će u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja A-1 hrvatske lige ugostiti momčad Splita. U srijedu je bilo 67:59 za Splićane koji su iskoristili prednost domaćeg terena, a i preuzeli su ulogu favorita u odnosu na Osječane čiji su redovi, nažalost, prorijeđeni u samoj završnici sezone. To se posebno osjetilo u napadačkom dijelu igre na Gripama, pri čemu je izostanak teže ozlijeđenog Kature - nenadoknadiv.

Uzvrat u maloj dvorani Gradski vrt počinje u 19 sati, a „Brokere“ u slučaju pobjede očekuje još jedan ogled u Splitu koji bi odlučio o plasmanu u polufinale...

Foto: MNK Osijek Kelme