Susret je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati, a Osječani silno žele još jednom razveseliti svoje navijače.

Nogometašima Osijeka ostalo je još šest utakmica do kraja sezone u kojoj su već izborili Europu i s te strane mogu sasvim mirno odigrati završnicu državnog prvenstva. No, poznato je da Osječani imaju još jedan zacrtani cilj, a to je osvajanje trećeg mjesta kako bi momčad imala duži odmor na kraju HNL-a i kasnije se uključila u kvalifikacije Europske lige. U tom je kontekstu svaki susret Bijelo-plavima podjednako važan i pristupaju mu s velikom željom i motivom za uspjehom.

Prva je na redu Lokomotiva protiv koje je naš prvoligaš u aktualnoj sezoni ostvario dvije pobjede i jedan remi. Pritom je najuzbudljivija bila ona prva međusobna utakmica, kada je Osijek slavio s 3:2 u Kranjčevićevoj iako je domaćin u dva navrata imao vodstvo. Za 1:0 zabio je Karačić, a za 2:1 Ćorić iz kaznenog udarca, međutim, za preokret su se pobrinul Matas, Lulić i Džolan. Ovaj posljednji, koji je karijeru nastavio na Islandu, pobjedonosni je pogodak postigao u 88. minuti što mu je bio i jedini gol u dresu sada već bivšeg kluba.

Što se tiče one druge pobjede, ona je ostvarena u Gradskom vrtu, također u jesenskom dijelu Prvenstva, a za pun pogodak dovoljan je bio gol Peroševića. Ovoga proljeća Lokomotiva je uspjela doći do bodova, a strijelci su bili Cekici i Ćorić.

Izostanci ne mijenjaju planove

Znamo da su „Lokosi“ mlada i poletna momčad kojoj se ne smije dopustiti da se razmaše na terenu jer tada postaje vrlo opasna. U njihovim redovima dosta je kvalitetnih individualaca koji su, doduše, skloni oscilacijama, ali je činjenica da imaju potencijal. Brzi su i motorični, neugodni za čuvanje i mogu svima napraviti probleme.

No, vjerujemo da će ih Bijelo-plavi neutralizirati i postaviti se autoritativno, čvrsto i odlučno pred svojim vjernim navijačima koje su opet naviknuli na pobjede. Ni spoznaja da u sastavu neće biti prvog klupskog strijelca Ejupija, kao ni pouzdanih veznjaka Mioča i Pušića, ništa ne mijenja u osječkim planovima. Imaju Osječani dovoljno kvalitetnih nogometaša u svom kadru, da bi i alternacije bile na potrebnoj razini i donijele momčadi ono što Zekić od njih očekuje.

Osijek trenutno ima 23 boda više od Lokomotive, što ga nedvojbeno stavlja u ulogu favorita, a ni motiva mu definitivno ne nedostaje. Navijači očekuju još jednu pobjedu i novo zajedničko slavlje po svršetku susreta.