U utorak, 2. svibnja, Bijelo-plavi će odigrati prijateljsku utakmicu s Croatijom u Bogdanovcima. 

Slavljenik će danas igrati protiv još jednog slavljenika. Poznato je, naime, da je naš prvoligaš nedavno proslavio svoj 70. rođendan, a sedam desetljeća postoji i NK Croatia iz Bogdanovaca s kojom će Bijelo-plavi odigrati prijateljski susret s početkom u 17 sati. Croatia se natječe u Prvoj ŽNL Vukovarsko-srijemske županije, a nekada je to bio respektabilan klub koji je tijekom osamdesetih godina vrlo uspješno nastupao u Republičkoj ligi u kojoj je u više navrata osvajao naslov prvaka. Tada je sportski ponos Bogdanovčana nosio naziv Sremac i u svojim je redovima imao zaista dobre igrače poput Radoša, Prcea, Gele, Bakete, Vujeve i ostalih koji su u prijateljskim ogledima pobjeđivali i prvoligaške sastave koji su im dolazili u goste.

Odavanje počasti hrvatskim herojima

Prije današnje utakmice u Bogdanovcima, na tamošnjem stadionu „Ivan Barun“, u spomen na nekadašnjeg vrlo uspješnog klupskog predsjednika, Osječani će obići spomen-obilježje dvanaestorici poginulih hrvatskih redarstvenika u Borovu, koji su prije točno 26 godina mučki ubijeni u tom vukovarskom prigradskom naselju. Tom će prigodom položiti vijenac i zapaliti svijeće za stradale heroje iz Domovinskog rata, a isto će učiniti i za poginule branitelje u Bogdanovcima.

Tri dana kasnije na istom će mjestu biti odigran i humanitarni turnir navijačkih skupina na kojem će sudjelovati i osječka Kohorta. 

Foto: NK Croatia Bogdanovci