Zekić stalno traži od svoje momčadi da se više oslobodi u igri, posebice pred suparničkim vratima.

Nakon Hajduka, Cibalije, Splita, Istre i Intera, u Gradskom vrtu je pala i Lokomotiva. Serija je to od šest uzastopnih domaćih pobjeda nogometaša Osijeka i već je to samo po sebi razlog zadovoljstvu u redovima Bijelo-plavih. Na praznik rada, naša je momčad ostvarila planirano, a ovaj puta je jedan pogodak bio dovoljan za sva tri boda. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare istaknuo:

Očekivano teška utakmica, još jedna u nizu. Vodila se velika bitka na nekih 25 metara od jednih i drugih vratiju, nije to bilo nešto bajno ni sa naše, ni sa njihove strane. No, postigli smo taj jedan pogodak i zasluženo pobijedili. Mislim da smo prilično limitirali Lokomotivu, puno njihovih prednosti smo „otupili“. Mi baš i nismo imali puno raspoloženih igrača, rekao bih da je ovo prvenstveno momčadska pobjeda koju bih posvetio svim našim braniteljima na godišnjicu obilježavanja „Bljeska“ i za 12 ubijenih redarstvenika u Borovu. Eto nas na 59 bodova koliko ima i Hajduk, nastavlja se ta borba za treće mjesto.

„Snage imamo, treba nam mirnoće“

Kada je igra u pitanju, kormilar našeg prvoligaša nije imao razloga biti previše kritičan jer mu je momčad osvojila važne bodove, a uz pobjedu nije primila pogodak.

Po meni smo solidno izgledali u drugom poluvremenu, imali smo sedam-osam situacijama u kojima se moglo dosta toga napraviti da smo imali malo više koncentracije i mirnoće te da smo „napadali“ prvu vratnicu nakon bočnih centaršuteva. Rekao bih da moji igrači imaju snage više od svih ostalih momčadi u HNL-u, imaju i kvalitetu, ali nekada ne vjeruju dovoljno u sebe. Baraća sam ostavio na klupi jer još hvata ritam nakon ozljede koju je imao, Matasu je pak trebalo da se malo stabilizira, međutim, brzo je morao na teren nakon ozljede Grgića koji ima distorziju zgloba. Nakon dužeg vremena krenuli smo od početka s Petrovikjem koji je obavio svoje u defanzivi, ali mu još uvijek treba više mirnoće u proigravanjima, kada krećemo u napad.

Osječanima u subotu slijedi jedna od presudnih utakmica u završnici sezone, a to je gostovanje kod Hajduka. Zekić nakon Lokomotive, nije previše pričao o tom susretu.

Ne želim se razbacivati nikakvim posebnim izjavama, iskustvo me uči da se ne zalijećem posebno jer na Poljudu nismo ostvarili rezultate koje smo priželjkivali. Jasno je da ćemo uz sve naše taktičke analize, momčad morati pripremiti i u onom drugom, psihološkom smislu kako bi u derbiju pružila svoj maksimum.

Tokiću Osijek bolji od Hajduka

Trener Lokomotive Mario Tokić imao je dosta primjedbi na suđenje Marina Vidulina, zamjerajući mu procjene u nekim situacijama u oba šesnaesterca.

Čestitam Osijeku na pobjedi. U prvom poluvremenu domaćin je imao inicijativu i bio bolja momčad, iako bih rekao da smo mi, preko Antunovića, stvorili izglednije prigode jer suparnik u svojoj nadmoći ipak nije opasnije prijetio. U nastavku su Osječani ušli odlučnije, no mi smo ulaskom Karimija također postali okomitiji i konkretniji, ali nam se dogodio taj jedanaesterac koji je po meni dvojben, uz to da je prethodno bio prekrašaj nad Rrahmanijem. Nemam običaj govoriti o suđenju, ali mislim da je sudac Vidulin pogriješio i u toj situaciji i u još nekima pred vratima domaće momčadi koje su u najmanju ruku bile – sporne.

Novinari su pitali Tokića komu daje prednost u borbi za treće mjesto, Osijeku ili Hajduku?

Dobro je za HNL da imamo borbu za prvaka, kao i onu za treću poziciji. Osijek i Hajduk su podjednaki, sigurno će biti dobra utakmica na Poljudu. Osobno bih dao malu prednost Osječanima koji mi se za nijansu čine igrački jači od Splićana.