Bivši centarfor našeg prvoligaša zabio je oba gola na Poljudu i donio Osječanima sva tri boda.

Lako se odlučiti za najdražu utakmicu Osječanima na Poljudu, pa tako i njihovim navijačima. Naime, Osijek je samo jednom slavio u gostima kod Hajduka, pa je potpuno logično da ćemo u najavi predstojećeg derbija HNL-a izdvojiti upravo taj susret, u kojem su gosti osvojili sva tri boda.

Prvi i jedini puta otkako se igraju utakmice Hrvatske nogometne lige. Bilo je to 29. travnja 2008. godine, kada je Bijelo-plave s klupe vodio iskusni kormilar Ilija Lončarević, dok je trener Hajduka bio nekad istaknuti reprezentativac Robert Jarni koji je tada tek počeo skupljati iskustvo u novoj ulozi. Pokazalo se da je Lončarević taktički puno bolje pripremio svoju momčad koja je potpuno zasluženo slavila pred malim brojem gledatelja na poljudskim tribinama. Torcida kao da je imala predosjećaj da to za njih neće biti lijepa splitska večer...

Hrabri i agresivni Osječani

Igra domaćina bila je rastrgana i nepovezana, uz dosta nervoze, a Osijek se postavio hrabro i agresivno, zatvorivši prilaze svojim vratima, ali i stalno vrebajući svoju šansu u protunapadima i prekidima. Hajdukov vezni red nikako se nije uspio nametnuti, pritisak Bijelih bio je cijelo vrijeme jalov, a gosti su osjetili da mogu uzeti i više od polovičnog plijena.

U napadu su imali raspoloženog Karla Primorca za kojega Sablić, Maloča i suigrači nisu imali rješenja. I on je to iskoristio u jednoj od svojih najboljih partija u dresu našeg prvoligaša. Kada je osječki centarfor zabio za 0:1 u 27. minuti, Osječani su postali još sigurniji, a Splićane je „na zub“ uzela i publika. Nisu Jarniju pomogle ni izmjene koje je obavio na startu drugog poluvremena.

Osijek je već u 47. minuti udvostručio svoju prednost, a strijelac je ponovno bio – Primorac. Tako se snažni napadač Bijelo-plavih prometnuo u istinskog junaka utakmice koju nam nije pokvario ni drugi žuti karton za borbenog Ivu Smoju u posljednjim trenucima, kada su gosti već osigurali trijumf.