Sedam puta su Osječani u HNL-u igrali neriješeno na Poljudu, posljednji puta početkom ožujka 2016.

Gledajući statistiku međusobnih susreta, Hajduk je definitivno jedan od najneugodnijih domaćina našem prvoligašu. Već smo pisali o tomu da je Osijek samo jednom u HNL-u slavio na Poljudu i to krajem travnja 2008., a u ukupno odigranih 38 splitskih dvoboja – domaćih ih je 30 riješio u svoju korist, uz sedam remija.

Prvi puta su Bijelo-plavi u splitskoj „školjci“ igrali neriješeno 1997. godine kada je bilo 2:2. Domaćin je vodio 2:0 golovima Sedloskog i Ercega, a Osječani su uspjeli doći do boda uz pogotke Krpana i Perkovića.

Četiri godine kasnije bilo je 1:1. Zanimljivo je da je strijelac za Osijek tada bio Splićanin Vedran Kukoč, debitant u osječkim redovima, u koje je stigao iz Posušja. Za izjednačenje je zabio u završnici dvoboja u kojem je Hajduku prednost donio Deranja.

Također 2001. opet je utakmica završila bez pobjednika, ovaj puta rezultatom 2:2. Erceg je dvaput zabio za domaće, a mrežu Bijelih zatresli su Balatinac i R. Grnja koji je zabio s bijele točke u trećoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to susret sa četiri crvena kartona, po dva na svakoj strani. Prije vremena na tuširanje su morali Radics i Turković u momčadi Osijeka, kao i Pletikosa i Vejić u sastavu Hajduka. 

Osječani zabijali u posljednjim minutama

Novi remi imali smo 2004., kada je rezultat bio 1:1. Poveli su Osječani preko svoga stopera Ostopanja, a splitsku je momčad od poraza spasio Turković, koji je prethodno igrao u Gradskom vrtu. Potom je Hajduk zaredao s pobjedama pred svojim navijačima, sve do 2012. kada je opet bilo 1:1. Caktaš je pogodio za Splićane, a Lešković je svojim golom u 88. minuti Osijeku donio polovičan plijen.

I još jednom smo imali podjelu bodova na Poljudu. Bilo je to 2013., kada su ponovno i jedni i drugi po jednom zatresli suparničku mrežu. Strijelac za domaćina bio je Vršajević, a da Bijelo-plavi ne odu kući poraženi pobrinuo se Barišić.

U najsvježijem sjećanju nam je ogled iz ožujka 2016. kada je bilo 2:2. Osječane je u vodstvo doveo Šorša, izjednačio je Sušić, potom je Hajduk poveo preko Nižića, a Mioč u petoj minuti sudačkog dodatka pogodio za podjelu bodova. Dakle, nije  baš da se možemo pohvaliti tradicijom u ovom slučaju, ali je ipak bilo utakmica kojih se rado prisjetimo jer ih Osječani nisu izgubili, gostujući u Dioklecijanovom gradu.