Zekić i Perošević priželjkuju da Bijelo-plavi s Hajdukom prezentiraju svoje najbolje izdanje.

Uoči puta u Split, na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu bili su trener Osijeka Zoran Zekić i napadač Antonio Perošević. Šef stručnog stožera je uvodno istaknuo kako je momčad, uglavnom, kompletna, izuzev Lukića koji ima tri žuta kartona te Grgića čiji zglob još nije u takvom stanju da bi riskirao pogoršanje ozljede. Zekić je rekao da je atmosfera na treninzima vrlo dobra, a na pitanje mogu li se Bijelo-plavi osloboditi grča u derbiju koji slijedi, njihov je kormilar odgovorio?

Nadam se da mogu i hoće. To je pitanje na mjestu, ali je meni – zapravo smiješno. Ne znam čemu uopće pričati o nekakvoj nervozi ili ne daj Bože strahu zaigrati pred dobro ispunjenim tribinama, protiv kvalitetnog protivnika. Čitao sam malo što je naš Antonio izjavljivao prije one prethodne utakmice na Poljudu, a onda ni njega, ni suigrača, nije baš bilo za vidjeti na terenu. Zato nam ne trebaju gromovite najave i naslovi, nego hrabrost i odlučnost da pokažemo sve ono što znamo i možemo. U stvari, očekujem samo da igramo nogomet i da moji igrači prezentiraju tko su i što su, u jednoj takvoj utakmici. 

„Volio bih da Lulić ostane“

Zekiću je bilo namijenjeno i pitanje o statusu Karla Lulića, uz spoznaju da se u nekim talijanskim medijima pojavila informacija da ga Sampdoria želi povući s posudbe u Osijeku... 

Znam da mu nije lako i da vrlo malo igra. No, bio je u nekoliko navrata virozan, pa je onda imao i neke ozljede, no što se mene tiče, a to sam i njemu rekao, želja mi je da on i nakon ljeta ostane kod nas. Neke će stvariti morati popraviti, malo više zapeti, ali osobno vjerujem u njega. Siguran sam da bi dočekao šansu, u trenutku kada to zasluži i da bi tu priliku onda i iskoristio. 

Perošević vjeruje u trijumf

Potom su novinarski mikrofoni premješteni pred Antonija Peroševića koji je, inače, u osječkoj svlačionici redovito zadužen za dobru atmosferu.

Čitam u najavama da će biti dosta gledatelja na derbiju, već nam je to samo po sebi dovoljna motivacija, kao i spoznaja da igramo s Hajdukom pred njegovim navijačima. Cilj nam je dohvatiti to treće mjesto, pa je jasno da želimo na Poljudu osvojiti sva tri boda. Prijašnjih smo godina prvenstveno razmišljali kako izbjeći poraz i uhvatiti bod, sada je sitaucija ipak drugačija i nastojat ćemo biti bolji od našeg domaćina i konkurenta. Prostora za igru i napade će sigurno biti, vjerujem da uz dozu sreće i prvenstveno hrabrosti i samopouzdanja – možemo osvojiti sva tri boda. 

Kada je njegova forma u pitanju, Perošević je osobno zadovoljan i nada se kako će i na Poljudu biti razigran i učinkovit:

Osjećam se dobro, odigrao sam nekoliko utakmica u kontinuitetu svih 90 minuta i volio bih tako i nastaviti. No, prvenstveno mi je drago da je kompletna momčad na jednoj dobroj, visokoj razini. Vjerujem da ćemo to povrditi i u Splitu. Ne znam, doduše, kakav je osjećaj zabiti Hajduku u Splitu, ali se nadam da ću saznati, već u subotu. Slažem se s našim trenerom da pravi frajeri trebamo biti na terenu, a ne na riječima.