Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić teško je primio uvjerljiv poraz na Poljudu.

Kada se izgubi rezultatom 5:1 logično je da trener poražene momčadi ne može biti drugačijeg raspoloženja nego tužan i rezigniran načinom na koji su njegovi izabranici doživjeli uvjerljiv poraz. Zoran Zekić očekivao je, dakako, puno više, na kraju mu nije preostalo ništa drugo nego – čestitati protivniku.

Naravno da je Hajduk potpuno zasluženo pobijedio, a mi smo se potrudili da Splićanima na ovakav način uljepšamo njihov dan Svetog Duje, da se navijači mogu veseliti. Svi su nam problemi dolazili iz naših izgubljenih lopti gdje nismo uspjeli uspostaviti normalnu pas-igru. Dobili smo četiri gola u situacijama kada smo imali posjed, ali smo olako gubili lopte i omogućili protivniku da nas kazni. Teško je tu nešto pametno reći. Ovaj puta su se razotkrile sve naše slabosti. Koliko god sam ponosan na ono što smo do sada napravili, toliko me je i sramota nakon ovakvog poraza. Nakon primljenog prvog pogotka bili smo kao raspadnuta vojska na terenu, a činjenica da su nam najbolji pojedinci bili vratar Malenica i stoper Škorić, pri ovom rezultatu, najbolje govori o našem nastupu na Poljudu, kazao je Zekić.

Protivnik je kažnjavao pogreške

Previše su griješili Bijelo-plavi u situacijama kada su mogli i trebali jednostavnije i bolje reagirati, a to je protivnik kažnjavao i pretvorio u visoku pobjedu.

I pogreške su sastavni dio nogometa, pa i ta Matasova prije prvog gola . No, meni je neshvatljivo da se nakon toga pogubimo na terenu.Hajduk je sada u prednosti u toj borbi za treće mjesto, a mi bismo morali iz ovakvog posrtanja izvući pouke. Nisam dugo trener, ali mi je ovo sigurno najteži poraz u karijeri.Znam da će sada biti puno onih dežurnih kritičara koji su možda i čekali da nam se ovo dogodi, ali eto, Hajduk je naše pogreške znalački iskoristio i došao do uvjerljive pobjede. Izvukli smo maksimum iz naše momčadi ove sezone i krivo mi je što nam se u još jednom derbiju dogodio ovakav šamar. Ne smije nam se događati, ako nas već ne ide, da se raspadnemo, bezglavo jurišamo naprijed i ostavljamo toliko prostora protivniku u kontri.

Carillo prezadovoljan Bijelima

Potpuno drugačijeg raspoloženja na „pressicu“ je stigao kormilar Hajduka, Španjolac Joan Carillo. Kako je rekao, bila je to najbolja igra njegove momčadi otkako je on trener Splićana.

Prikazali smo odličan nogomet i drago mi je i zbog naših igrača i navijača, a posebno zbog predsjednika Kosa kojemu smo pobjedom čestitali rođendan. Meni je kao treneru bilo jako drago gledati ovakvo izdanje svoje momčadi koja je bila kompaktna, a u drugom poluvremenu vrlo učinkovita. Publika je mogla uživati, bili smo puno bolji od izravnog konkurenta, ali na isti način moramo odraditi i preostale utakmice do kraja Prvenstva. Svi su u našim redovima igrali onako, kako smo se i dogovorili, a  i ulazak igrača s klupe je bio vrlo pozitivan. Jako sam zadovoljan, zaključio je Carillo.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL